Verkocht

De Overstoep 13 1616 RJ Hoogkarspel

Omschrijving

Royale eengezinswoning op mooi gelegen stek grenzend aan doorgaand vaarwater.
Richtprijs: € 350.000,- kosten koper.

Deze woning met carport, frontberging, uitgebouwde woonkamer, open keuken, 4 slaapkamers en achtertuin op het zonnige zuidwesten ligt in het hart van het centrum van Hoogkarspel. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de woning heeft u een heerlijk vrij uitzicht en startend vanuit uw achtertuin kunt u fantastisch varen door de Westfriese wateren. Wie droomt hier nou niet van?
De woning is gelegen op een ruime kavel en is aan de achterzijde met 3 meter uitgebouwd waardoor een heerlijk ruime tuingerichte woonkamer is ontstaan met uitzicht op het vele groen. Door het kleine eilandje in het vaarwater lijkt het ’s zomers wel of je aan de rand van een bos woont.
Extra pluspunt van deze woning is dat de woning zeer energiezuinig is en het energielabel B t/m 13-12-2032 heeft.

Door de centrale ligging in het hart van het dorp zijn praktisch alle voorzieningen, zoals de huisartsenpraktijk, lagere scholen, het winkelcentrum, NS-station, open lucht zwembad, sportverenigingen, etc. op loop- en fietsafstand.
Ook de uitvalsweg N307 richting Lelystad en de aansluiting op de snelweg A7 ligt in de zeer nabije omgeving, waardoor u in ca. 40 minuten in Amsterdam kunt zijn.

U bent van harte welkom voor een bezichtiging. Dit kan ook in het weekend.
Jolanda Keijzer, de exclusieve makelaar van deze woning, leidt u graag rond en neemt alle tijd voor u!

Indeling begane grond:
Via de voordeur of via de deur naar de frontberging komt u in de hal met toilet, meterkast, garderobe, trapopgang naar de verdiepingen en entree naar de woonkamer.
De tuingerichte woonkamer is aan de achterzijde met 3 meter uitgebouwd en voorzien van een schuifpui en grote raampartijen waardoor er veel lichtinval is. De vloer is voorzien van een grenen houten vloer en alle wanden en het plafond zijn gestuukt.
De woonkamer biedt alle ruimte voor een heerlijk grote hoekbank en een grote eethoek/stamtafel, alwaar u vast heel wat uurtjes zult doorbrengen.
Aan de straatzijde, fijn gelegen aan een groot raam met uitzicht op een woonerf en groenvoorziening, bevindt zich de open keuken.
De keuken is voorzien van een 5-pits gasstel, een afzuigkap, een oven, een combimagnetron, een vaatwasser en een Amerikaanse koelkast (die niet achterblijft in de woning).
In de interne berging aan de voorzijde van de woning bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Ook op zolder bevinden zich nog aansluitingen hiervoor.

Verdiepingen:
Op de 1e verdieping zijn 3 ruime slaapkamers van verschillende grootte. De 2 slaapkamers aan de achterzijde van de woning zijn in 2015 voorzien van kunststof kozijnen met draai-/kiepramen en horren.
De fraaie, in 2014 geplaatste, badkamer is uitgerust met een douchehoek, een (bubbel)ligbad, een wastafelmeubel, een hangtoilet, designradiator en een raam.
Via een vaste trap komt u op de 2e verdieping met op de voorzolder een open ruimte waar zich de cv-opstelling bevindt en diverse opbergruimtes.
Aan de voorkant van de zolder is recent een 4e slaapkamer gerealiseerd met een nieuw kunststof dakraam en een verduisterend rolgordijn. Van de open ruimte aan de achterzijde van de zolder kan eenvoudig een 5e slaapkamer gemaakt worden en het dakraam kan eventueel vervangen worden door een dakkapel.

Tuin:
De diepe achtertuin is gelegen op het zonnige zuidwesten en is vrij onderhoudsarm en kindvriendelijk ingericht. Op het terras, onder de parasol of achter op de vlonder aan het water zult u er heel wat uurtjes vertoeven!
In 2021 is achter in de tuin een kleine houten berging geplaatst waar u bijvoorbeeld uw tuinspullen kunt opbergen.
Lees de volledige omschrijving

Makelaar voor dit object

Gekoppelde makelaar ID (CRM): 100000
Han van Wijk

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht

Oppervlakten

Wonen
126 m²
Overige inpandige ruimte
5 m²
Externe bergruimte
3 m²
Perceel
199 m²
Inhoud
451 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3

Energie

Energielabel
B
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Drechterland K 1451
Oppervlakte
199 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
DTL00-K-1451

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin
Achtertuin
80 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwest

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken