RE/MAX jouw verkoopmakelaar

Hoe verkopen wij jouw woning?

Je hebt het besluit genomen om je woning te verkopen. En nu? Om je huis succesvol te verkopen, is het handig om een RE/MAX verkoopmakelaar in te schakelen. RE/MAX heeft een verkooptraject voor je klaarliggen. Dit traject is opgedeeld in stappen die stap voor stap met je worden doorlopen. Het volledige verkooptraject doorloop je met één makelaar.

Uw verkoopmakelaar RE/MAX

Stap 1: Kennismaking makelaar

Tijdens het eerste gesprek legt je persoonlijke RE/MAX verkoopmakelaar uit waar RE/MAX voor staat en wat we voor jou kunnen betekenen. We inventariseren in welke situatie je je bevindt en bespreken de kansen en mogelijkheden met betrekking tot de verkoop. Jouw verwachtingen zijn net zo belangrijk. We bespreken samen of deze haalbaar en realistisch zijn.

Stap 2: Huizenmarkt analyse

Je huis moet worden verkocht voor de beste verkoopprijs onder de meest gunstige condities. Je persoonlijke RE/MAX makelaar neemt hiervoor de woning op en houdt rekening met diverse factoren bij het bepalen van de waarde van je huis. Locatie, de staat van onderhoud, grootte, eventuele verbouwingen en de buurt spelen hierbij een rol. We vergelijken je woning met reeds verkochte huizen en positioneren deze ten opzichte van vergelijkbare te koop staande woningen in de buurt. In de huidige woningmarkt, waar de prijzen blijven stijgen, is het van groot belang om up-to-date te zijn over de meest recente ontwikkelingen. Je ontvangt een advies voor de vraagprijs, en samen bepalen we welke verkoopstrategie het beste bij jouw wensen past.

Met RE/MAX bespaar je duizenden euro’s dankzij aantoonbaar hogere verkoopprijzen (opbrengstwaarden). Bij je RE/MAX verkoopmakelaar liggen de verkoopprijzen gemiddeld 3,12% hoger in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Dit is het resultaat van de beste commerciële verkoopstrategie en het grootste bereik onder potentiële kopers.

Stap 3: Verkoopstrategie

Om je huis optimaal in de markt te zetten, verrijken we de presentatie van je woning met professionele fotografie door een vakfotograaf. De woning, de omgeving en de sfeer worden met gemiddeld 30 foto’s perfect in beeld gebracht. Deze foto’s worden samen met een deskundige en op de doelgroep gerichte verkooptekst geplaatst op Funda.nl, in de verkoopbrochure en andere verkoopkanalen.

Je kunt overwegen om een interieurstylist in te schakelen, en RE/MAX verkoopmakelaars werken hiermee samen. Het is verrassend om te zien wat kleine aanpassingen met je woning kunnen doen. In de praktijk is gebleken dat een interieurstylist bijdraagt aan een succesvolle verkoop.

RE/MAX raampresentatie

Breng jouw woning extra onder de aandacht met:

 • 2D + 3D plattegronden
 • Flyers in uw wijk
 • Online (zoom) bezichtigingen
 • Video / slideshow
 • 360° foto’s
 • Social media strategieën
 • Mogelijkheid voor een ‘Kom en Kijk’ (centrale bezichtiging)
 • Verkoopbord

Stap 4: Bezichtigingen plannen

Nadat je woning perfect in de markt is gezet, plant je RE/MAX verkoopmakelaar bezichtigingen met geïnteresseerden. De makelaar coördineert en begeleidt deze ook. RE/MAX kent verschillende soorten bezichtigingen: een persoonlijke bezichtiging, een centrale bezichtiging waarbij de makelaar meerdere bezichtigingen achter elkaar plant, en de ‘Kom en Kijk’. De ‘Kom en Kijk’ is een vrij inloopmoment waarbij potentiële kopers zonder specifieke afspraak je woning kunnen bezichtigen.

Je makelaar stemt met je af wanneer de bezichtigingen zullen plaatsvinden. Het is niet de bedoeling dat je als verkoper aanwezig bent tijdens de huisbezoeken. Potentiële kopers zijn vaak eerlijker en kritischer over de woning wanneer er een makelaar aanwezig is. Ze hebben dan minder het gevoel op visite te zijn en kunnen zich beter inleven in hoe het is om in de woning te wonen. Tijdens de bezichtiging kan de makelaar ook waardevolle feedback verzamelen. Deze informatie is van belang om je woning in de toekomst nog beter te presenteren en kan van pas komen bij latere onderhandelingen.

Stap 5: Onderhandelingen

Elke onderhandeling is uniek en dus verschillend. De makelaar kiest samen met jou een strategie om de woning te verkopen. Hierbij zijn niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden van essentieel belang. Je RE/MAX verkoopmakelaar handelt 100% transparant en geeft ELK bod aan je door. Alle RE/MAX makelaars houden zich aan onze code of ethics en behartigen uitsluitend jouw belangen, niet die van potentiële kopers. Jij beslist op basis van het bod en de voorwaarden aan welke koper je je woning gunt, en je RE/MAX makelaar staat je bij met het juiste (objectieve) advies hierin.

Stap 6: Naar de notaris

RE/MAX zorgt voor de juiste afspraken en bereidt je voor op de ontmoeting met de notaris. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende documenten nodig zijn, waaronder een uittreksel uit het kadaster, een verklaring van erfrecht, een kadastrale kaart, het register van openbare erfdienstbaarheden, een verklaring van afsplitsing en de annulering van eventuele eerdere grondkosten. Een goede voorbereiding op de afspraak biedt bescherming tegen aansprakelijkheidsrisico’s.

Wij maken een koopovereenkomst voor je op:

 • De prijs van de woning
 • De opleveringsdatum
 • De ontbindende voorwaarde
 • Aanvullende afspraken

Onze RE/MAX collega's voor u aan het werk

Stap 7: Sleuteloverdracht

Wanneer de koper en jij overeenstemming hebben bereikt over de koopovereenkomst, stuurt de makelaar deze, samen met handtekeningen, relevante documenten, en een kopie van je identiteitsbewijs naar de notaris. Na ontvangst van deze documenten stelt de notaris een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering.

Enkele dagen voor de afspraak bij de notaris om je woning over te dragen, ontvang je een concept van de leveringsakte en een afrekening. Je RE/MAX makelaar gaat samen met jou het concept door om te verifiëren of alle gegevens correct zijn.

Naast de begeleiding van de afspraak bij de notaris, zal de makelaar ook een eventuele eindinspectie begeleiden, indien de koper hier behoefte aan heeft.

Stap 8: Na de verkoop

RE/MAX streeft naar het bieden van de beste dienstverlening in de makelaardij. Daarom waarderen we het zeer als we het verkooptraject met jou kunnen evalueren. We verwelkomen alle feedback, of het nu in de vorm van een beoordeling, testimonial, review, of klanttevredenheidsenquête is.

RE/MAX frontdesk

Met RE/MAX kies je voor:

 • Een persoonlijke makelaar met hyperlokale woningmarktkennis
 • Het besparen van duizenden euro’s door aantoonbaar hogere opbrengstwaarde
 • Een doorlooptijd van de verkoop die 12,7% sneller is dan het landelijk gemiddelde
 • Meer dan 50 jaar ervaring in de makelaardij
Laat jouw gegevens achter en we nemen contact met je op voor het plannen van een vrijblijvende afspraak.
Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring