fbpx
Verkocht

Volmolengracht 7 2312 PG Leiden

Omschrijving

Op een unieke locatie midden in het historische centrum van Leiden, vindt u dit leuke pand. Het betreft een echte opknapper en dient volledig gerenoveerd te worden, maar kan wel naar eigen smaak worden ingericht.

Het ligt midden in het centrum, dus alles wat u maar kunt wensen ligt op loop- of fietsafstand. Het centrum met al haar musea en bezienswaardigheden, het centraal station, winkelstraten, scholen en opvangmogelijkheden en ziekenhuizen. Via de diverse uitvalswegen (A44, A4) bent u snel op weg naar Schiphol of de grote steden. Ook voor het strand of bos hoeft u niet ver te rijden, binnen 20 minuten kunt u een leuke wandeling maken.

Indeling:

Begane grond:
Entree met meterkast, toegang tot de voorkamer, wc en douche, keuken met diverse hobby/bergruimtes.

Eerste verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich de woonkamer en de keuken. De woonkamer heeft veel lichtinval en een mooi uitzicht naar de Oude Vest. Het plafond is hoog en alle authentieke balken zijn nog in het zicht.

Tweede verdieping:
Hier vindt u een slaapkamers, kast en de badkamer met toilet.

Het pand heeft diverse mankementen en er is asbest aanwezig, koper vrijwaart verkoper van enige aansprakelijkheid. Daarbij zullen meerdere clausules aan de koopovereenkomst worden toegevoegd:
Bouwtechnische keuring/asbestinventarisatie
Koper wordt in de gelegenheid gesteld om de woning te laten keuren door een erkend bouwtechnisch bureau teneinde eventuele bouwkundige gebreken vast te stellen, dan wel de woning te laten controleren op de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.
Feitelijk gebruik
Het is koper bekend dat verkoper het verkochte niet zelf in gebruik heeft gehad. Verkoper is daarom jegens koper of diens rechtsopvolgers niet aansprakelijk voor bestaande zichtbare of niet zichtbare gebreken die verkoper kenbaar zouden zijn geweest of verkoper kenbaar hadden kunnen zijn indien hij het verkochte zelf in gebruik zou hebben gehad.
Ouderdomsclausule
Koper is ermee bekend dat het registergoed ruim 80 jaar oud is en dat de eisen die thans aan de kwaliteit van zaken van soortgelijke aard gesteld mogen worden aanzienlijk hoger liggen dan ten tijde van de toenmalige oprichting. In afwijking van het bepaalde in artikel 6 van deze overeenkomst, garandeert verkoper niet dat het registergoed vrij is van gebreken (i) die het voorgenomen gebruik in de weg zouden kunnen staan

Ouderdoms-/materiaalclausule
Koper is ermee bekend
(i) dat in oudere woningen, zoals het verkochte, op zichtbare en niet-zichtbare plaatsen asbest, lood en andere milieuschadelijke materialen kunnen zijn verwerkt,
(ii) dat de eisen die aan de bouwkwaliteit van dergelijke oudere woningen gesteld mogen worden aanzienlijk lager kunnen liggen dan bij nieuwe woningen
(iii) dat bij twijfel over de aanwezigheid van asbest, lood, andere milieuschadelijke materialen of over de bouwkwaliteit van het registergoed, nader onderzoek hiernaar dient te worden verricht, in het bijzonder indien koper voornemens is het registergoed te verbouwen.
Verkoper staat niet in voor de kwaliteit van de vloeren, de muren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht.

Gebrekenclausule
Koper is ermee bekend dat het registergoed een aantal aan hem kenbare gebreken heeft, zoals onder andere houtrot, lekkages, asbest etc etc. Koper aanvaardt deze gebreken en vrijwaart verkoper hiervoor.

Asbestclausule
Koper is ermee bekend dat ten tijde van de bouw en/of renovatie van het registergoed het normaal was asbest(cement)houdende materialen in de bouw te verwerken. Het is verkoper niet bekend dat in het registergoed meer asbest(cement)houdende materialen zijn verwerkt dan algemeen gebruikelijk ten tijde van de bouw en/of renovatie van het registergoed. Koper is ermee bekend dat bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen dienen te worden genomen. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die kan voortvloeien uit de aanwezigheid van enig asbest in het registergoed.

Loodclausule/milieuschadelijke stoffen
Koper is ermee bekend dat ten tijde van de bouw en/of renovatie van het registergoed, het normaal was lood, loodhoudende materialen en/of andere milieuschadelijke stoffen in de bouw te verwerken. Het is verkoper niet bekend dat in het verkochte meer loodhoudende materialen of andere milieuschadelijke stoffen zijn verwerkt dan algemeen gebruikelijk ten tijde van de bouw en/of renovatie van het registergoed..

Goed om te weten:
-Geen cv
-Het pand dient volledig gerenoveerd te worden
-Woonoppervlak: ca. 90m2
-Inhoud: ca. 300 m3
-Voldoende parkeer gelegenheid (middels vergunning a € 40,- per kwartaal)
-Voorzien van fraaie balkenplafonds

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Grachtenpand, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1875
Ligging
In centrum, open ligging

Oppervlakten

Wonen
90 m²
Perceel
53 m²
Inhoud
354 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers ( slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet
Aantal woonlagen
3
Bekijk alle kenmerken