Verkocht

Tilanusstraat 81 III 1091 BG Amsterdam

Verkocht

Omschrijving

**english text**

Wonen in een historisch pand uit 1904 met wijds uitzicht over Amsterdam. Tilanusstraat 81-3, gelegen op de 4e en 5e verdieping van een herenhuis, heeft een dakterras van maar liefst 23 m². U woont hier in een rustige straat in de populaire Oosterparkbuurt, nabij hartje Amsterdam. De woning beschikt over een combinatie van authentieke details en modern wooncomfort: Zo zijn de originele trap, het dak en de vloer recentelijk opgeknapt. In het riante, lichte appartement heeft u naast een enorm dakterras de beschikking over een ruime woonkamer met moderne open keuken, drie slaapkamers, badkamer, toilet en twee balkons.

Locatie
De Tilanusstraat is een prachtige straat met hoge, historische panden. De straat, die in het voorjaar wordt gerenoveerd, is gelegen in de centraal gelegen Oosterparkbuurt met volop voorzieningen, zoals winkelcentrum Oosterpoort, het gezellige Beukenplein, scholen, sportvoorzieningen en ziekenhuis OLVG. Bekende toeristische attracties, waaronder Dierentuin Artis, theater Carré en het Tropenmuseum bevinden zich op loopafstand. Binnen 10 minuten fietsen bent u in hartje Amsterdam, dat ook bereikbaar is met de trein of metro. Wandelen of hardlopen in de natuur? Het schitterende Oosterpark, waarin regelmatig culinaire festivals worden gehouden, ligt om de hoek. Een stukje verderop kunt u langs de Amstel of door Park Frankendael lopen. U bent met de auto binnen 5 minuten op de ringweg A10.

Indeling van de woning
Tilanusstraat 81 is een herenhuis uit 1904 met een prachtige voorgevel met vele ramen, twee sierlijke balkons en een dakkapel met originele hijsbalk. Het hoge huis is verdeeld in drie appartementen, waarvan nummer 81-3 op de twee bovenste verdiepingen ligt. De voordeur van het gebouw bevindt zich beneden aan de stoep. Via de gezamenlijke hal en een originele trap, bereikt u uw appartement. Op de 3e verdieping bevindt zich uw voordeur met daarachter een hal en trapopgang naar de 4e en 5e verdieping.

4e verdieping

Op de 4e verdieping komt u aan op de overloop die in verbinding staat met een keurig toilet met fonteintje, slaapkamer/kantoorruimte met daarin de meterkast en de woonkamer met open keuken. U treedt de royale living binnen via een glazen deur met zwarte omlijsting. Wat direct opvalt is het vele licht dat door de hoge raampartijen aan weerszijden naar binnen straalt. Vanaf de voorkant van het pand kijkt u uit op de prachtige Tilanusstraat met zijn statige, oude panden. Hier bevinden zich openslaande deuren naar een knus, sierlijk balkon. Ook aan de achterkant van het pand bevinden zich openslaande deuren met een zeer ruim balkon. Aan de achterkant ligt ook de open keuken. De moderne hoekkeuken is voorzien van een houten werkblad, zwarte wandtegels en luxe inbouwapparatuur: een oven, vaatwasser en koelkast. Er is in de living voldoende plek voor een grote eettafel en royale zithoek. De gehele 4e verdieping (m.u.v. het toilet) is voorzien van een keurige laminaatvloer.

5e verdieping

Vanuit de hal van de 4e verdieping bereikt u, via de originele, opgeknapte trap de 5e verdieping, die, net als de 4e verdieping, een keurige laminaatvloer draagt. Vanuit de overloop bereikt u de badkamer en twee ruime slaapkamers: eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant van het gebouw. De badkamer heeft door zijn wastafelmeubel met dubbele waskommen en zwart-witgeblokte vloertegels een authentieke look. De ruimte is voorzien van een douche, zwevend toilet, designradiator, plafond met inbouwspots en hoog raam. In de badkamer zijn tevens de Cv-ketel, wasmachine- en droger-aansluiting aanwezig. De slaapkamer aan de achterzijde van het pand heeft twee grote ramen en een oppervlakte waarin met gemak een groot bed en kledingkast kunnen staan. De slaapkamer aan de voorzijde is nog royaler. Hierin bevindt zich een dakkapel met originele houten hijsbalk, wat de kamer een authentieke look geeft. Ook origineel in deze ruimte is de witte trap, met lichtinval van boven, van waaruit u uw dakterras bereikt.
Buiten

Uniek aan dit appartement is het royale dakterras, dat u bereikt vanaf een slaapkamer op de 5e verdieping. Het door een hek afgesloten terras heeft een oppervlakte van maar liefst 23 m². Op het dakterras, met daaromheen een verkoelend groen dak, geniet u de gehele dag van zonneschijn en prachtig uitzicht over Amsterdam (de woning is hoger dan alle omliggende woningen!).

U kunt ook op de 4e verdieping genieten van buitenlucht en zon. Dat doet u op de twee balkons, die beiden bereikbaar zijn vanuit de living. De grootste bevindt zich aan de achterzijde, naast het keukengedeelte van uw woning. Dit balkon staat op het noordwesten en biedt uitzicht op een hofje. Op het lange, smalle balkon kunt u met gemak een kleine tafel met stoelen plaatsen, zodat u hier gezellig kunt tafelen. U zit hier lekker droog; er is een afdak aanwezig. Tevens is hier een inbouwkast geplaatst, voor opslag van spullen. Het kleinere balkon bevindt zich aan de voorkant van het huis en is gericht op het zuidoosten. Het heeft een sierlijke, oude look en biedt uitzicht op de prachtige Tilanusstraat.

De bijzonderheden van deze woning
– Appartement op de 4e en 5e etage
– Groot dakterras en twee balkons
– Dak, trap en vloer recentelijk gerenoveerd
– Vloerisolatie
– Dubbel glas (behalve achterzijde 4e verdieping)
– Woonoppervlakte: 109 m²
– Gebouw gebonden buitenruimte: 28 m²
– Inhoud woning: 356 m³
– Kleinschalige VvE
– Service kosten €145,- per maand
– Eigen grond
– Bouwjaar: 1904

. The modern corner kitchen has a wooden worktop, black wall tiles and luxury built-in appliances: an oven, dishwasher and refrigerator. There is enough space in the living room for a large dining table and spacious seating area. The entire 4th floor (with the exception of the toilet) has a neat laminate floor.

5th floor

From the hall of the 4th floor you reach, via the original, renovated staircase, the 5th floor, which, like the 4th floor, has a neat laminate floor. From the landing you reach the bathroom and two spacious bedrooms: one at the front and one at the back of the building. The bathroom has an authentic look due to its washbasin with double sinks and black and white checkered floor tiles. The space is equipped with a shower, floating toilet, design radiator, ceiling with recessed spotlights and high window. The bathroom also has the central heating boiler, washing machine and dryer connections. The bedroom at the rear of the property has two large windows and an area that can easily accommodate a large bed and wardrobe. The bedroom at the front is even more spacious. Here is a dormer window with original wooden lifting beam, which gives the room an authentic look. Also original in this space is the white staircase, with light from above, from which you reach your roof terrace.
Outside

Unique to this apartment is the spacious roof terrace, which can be reached from a bedroom on the 5th floor. The terrace closed by a fence has an area of ??no less than 23 m². On the roof terrace, surrounded by a cooling green roof, you can enjoy sunshine all day long and a beautiful view over Amsterdam (the house is higher than all surrounding houses!).

You can also enjoy the outdoors and sun on the 4th floor. You do this on the two balconies, which are both accessible from the living room. The largest is located at the rear, next to the kitchen area of ??your home. This balcony faces northwest and offers a view of a courtyard. On the long, narrow balcony you can easily place a small table with chairs, so that you can dine comfortably here. You are nice and dry here; there is a shelter. A built-in cupboard has also been placed here for storage of things. The smaller balcony is located at the front of the house and faces southeast. It has a graceful, old look and offers a view of the beautiful Tilanus Street.

The specifics of this house
– Apartment on the 4th and 5th floor
– Large roof terrace and two balconies
– Roof, stairs and floor recently renovated
– Floor insulation
– Double glazing (except rear 4th floor)
– Living area: 109 m²
– Building-bound outdoor space: 28 m²
– Content of the house: 356 m³
– Small-scale VvE
– Service costs € 145 per month
– Own ground
– Year of construction: 1904

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, bovenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in centrum, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
109 m²
Inhoud
356 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamersvoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad
Aantal woonlagen
2

Energie

Isolatie
Grotendeels dubbelglas
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
Cv-ketel
Intergas (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)
Bekijk alle kenmerken
Tilanusstraat 81 III
1091 BG Amsterdam