Onder bod

Pastoor Dobbeleijnstraat 4 5298 NM Liempde

Omschrijving

Rijksmonument Te Koop in Liempde: Een Stuk Geschiedenis uit 1783.

Gelegen in het pittoreske Liempde, in de charmante Pastoor Dobbeleijnstraat, bieden wij deze prachtige en ruime woning aan. Dit unieke Rijksmonument uit 1783 heeft een woonoppervlakte van 111 m² en is gesitueerd op een ruim perceel van 732 m².

Kenmerken van de Woning:
Bouwjaar: 1783
Woonoppervlakte: 111 m²
Perceeloppervlakte: 732 m²
Type dak: Hoog, pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen
Bijzonderheden: Vensters met twaalfruitsschuiframen en jaartalankers in de rechtergevel

Historische Waarde
Deze boerderij uit 1783 is een van de oudste bewaarde gebouwen van Liempde en heeft oorspronkelijk dienstgedaan als een van de eerste scholen van het dorp. Het pand heeft door de jaren heen verschillende verbouwingen ondergaan, waarvan de sporen nog duidelijk zichtbaar zijn in de rechterzijgevel. Hier zijn bijvoorbeeld de contouren van een dichtgemetselde deur te zien, wat erop wijst dat er ooit een gang heeft gelopen.

Unieke Eigenschappen
Het woongedeelte van deze historische boerderij beschikt over een hoog zadeldak, bedekt met klassieke pannen, wat het karakter en de authenticiteit van het pand benadrukt. De gevels zijn voorzien van vensters met twaalfruitsschuiframen, wat een prachtig historisch detail toevoegt. De rechtergevel met jaartalankers en vlechtingen accentueert de historische waarde en bouwkundige stijl van de 18e eeuw.

Een Stuk Geschiedenis
Dit pand is niet alleen een woning, maar ook een stukje geschiedenis. Als het oudst bewaarde schoolgebouw in Liempde, biedt het een unieke kans om eigenaar te worden van een monument dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het dorp.

Locatie
Liempde staat bekend om zijn groene en rustige omgeving, met een hechte gemeenschap en een rijke geschiedenis. De Pastoor Dobbeleijnstraat ligt in het hart van dit charmante dorp, waar u kunt genieten van de rust en het karakter van een historische woonomgeving.

Onderzoeksplicht van de koper

De woning wordt verkocht met een ‘as is-where is’ clausule, dit is een bepaling in een koopovereenkomst waarin wordt verklaard dat de koper de woning koopt in de staat waarin deze zich bevindt op het moment van overdracht. Met andere woorden, de verkoper geeft geen garanties met betrekking tot de onroerende zaak. De koper aanvaardt de onroerende zaak “zoals deze is” en neemt alle risico’s met betrekking tot eventuele gebreken of tekortkomingen op zich.

Aangezien de verkoper met een ‘as is-where is’ clausule geen garanties wil verstrekken, rust er een zwaardere onderzoeksplicht op de koper. Het is aan de koper om grondig en uitgebreid onderzoek te doen naar de staat van de woning voordat hij de koopovereenkomst ondertekent. Het is raadzaam om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren om eventuele verborgen gebreken op te sporen en navraag te doen bij de gemeente.

Voor meer informatie of een bezichtiging, neem contact op met ons makelaarskantoor. Mis deze unieke kans niet om eigenaar te worden van een prachtig stukje Nederlandse geschiedenis!
Lees de volledige omschrijving

Makelaar voor dit object

Gekoppelde makelaar ID (CRM): 100000
Harrie van Beers

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
24 mei 2024
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Wonen
111 m²
Externe bergruimte
33 m²
Perceel
732 m²
Inhoud
410 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, urinoir, wasmachineaansluiting
Aantal woonlagen
3

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha Avanta cw4 ( gestookt uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Liempde H 228
Oppervlakte
732 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
541-H-228
Bekijk alle kenmerken

Overige media