Verkocht

Nieuwe Achtergracht 104 C 1018 WT Amsterdam

Verkocht

Omschrijving

Veel licht en ruimte in een historisch industrieel grachtenpand op een uitstekende locatie in de populaire Plantage-Weesperbuurt.

Dit bijzonder lichte appartement van 132 m2 is gelegen op de 3e verdieping van een voormalige Diamantslijperij uit 1887. Het pand is in 1990 tot appartementen verbouwd en in 2000 is er via een nieuwe aanbouw veel extra ruimte gecreëerd. Wat onmiddellijk opvalt is de geweldige lichtinval in alle kamers: de woonkamer heeft bijvoorbeeld alleen al 8 grote ramen, waarvan liefst 6 met een fantastisch uitzicht op de gracht.

Het appartement bestaat uit een zeer ruime L-vormige woonkamer met open keuken en werkhoek, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een separaat toilet – allen met hoge plafonds van circa 3 meter. De buitenruimte beslaat een balkon op het Zuiden én een groot en fraai ingericht gemeenschappelijk dakterras. Daarnaast is er voldoende bergruimte: onder andere een ruime inloopkast, een separate kast voor de wasmachine, een inpandige berging, alsmede een inpandige gang voor het stallen van fietsen.

Locatie

De woning bevindt zich op een mooie en gezellige, maar daarnaast ook bijzonder praktische plek in het centrum van Amsterdam.

De Plantage-Weesperbuurt is het groenste stukje van het centrum van Amsterdam, waar het ondanks de vele musea en horecavoorzieningen toch vrij rustig is. In de directe omgeving van de Nieuwe Achtergracht bevinden zich onder andere Koninklijk Theater Carré (u staat binnen 3 minuten voor de deur), Dierentuin Artis, de botanische tuinen van de Hortus, het Hermitage Museum Amsterdam en het Wertheimpark. Op de naastgelegen Roetersstraat/Plantage Kerklaan bevinden zich alleen al meer dan 20 horecagelegenheden en u hoeft niet veel verder te lopen om er nog veel meer te vinden. Als u de drukte van de bruisende binnenstad wilt opzoeken kan dat via een prachtige looproute langs de Amstel, Magere Brug en Blauwbrug: u bent in 10 minuten in de Utrechtsestraat of op het Rembrandtplein. Niet lopen? Dan zijn er de prima openbaar vervoerverbindingen, of u legt een bootje in de gracht. Niet lopen maar rennen? Dan is het Oosterpark ook om de hoek.

De voorzieningen op (korte) loopafstand van de woning zijn onder meer een supermarkt, bakker, apotheek, een goede basisschool, verschillende kinderopvangverblijven en het OLVG ziekenhuis.

Op de hoek van de Nieuwe Achtergracht is het Weesperplein. Van daaruit bent u met de tram binnen 5 minuten op het Museumplein en Leidseplein, of met de metro binnen 5 minuten op Centraal Station of Station Amstel en in 10 minuten op de Zuidas. Met de auto bent u via de Wibautstraat in 5 minuten op de A10-Oost (S112), of via de Weesperstraat en IJ-tunnel op de A10-Noord (S114). Binnen 10 minuten rijdt u op de A1/A2 en na iets meer dan 10 minuten op de A4/A5/A8. Schiphol is binnen 20 autominuten bereikbaar, of binnen 30 minuten met het openbaar vervoer.

Een uitzondering in Amsterdam: parkeren is hier relatief eenvoudig en kan met vergunning buiten kantoortijden nog veelal voor de deur (de door de gemeente opgegeven geschatte wachttijd voor een vergunning is momenteel 6 maanden).

Indeling

U betreedt het pand via de gezamenlijke voordeur met videosysteem. Via de brede gang en het verzorgde trappenhuis bereikt u de woning op de 3e verdieping.

In de ruime L-vormige living valt, door maar liefst 8 grote raampartijen met kruisroeden, veel licht naar binnen. De 6 ramen aan de voorzijde met uitzicht op de gracht geven de woonkamer veel sfeer en de 2 ramen aan de achterzijde zorgen voor nóg meer licht. Een bijzonder detail is dat een deel van de originele constructie van het pand nog herkenbaar is in de vorm een gietijzeren pilaar die het hoge plafond ondersteunt.

De living heeft een grenen plankenvloer en inbouwspots en loopt aan de voorzijde over in de met plavuizen betegelde open keuken met granieten werkbladen en een vrijstaand Boretti gasfornuis. (Toch een nieuwe keuken? Er is genoeg plaats voor een kookeiland!) Aan de voorzijde van de living valt de avondzon binnen en ziet u in de zomer tijdens het koken zo nu en dan een bootje voorbij varen. Aan de achterzijde van de living is een werkhoek met openslaande ramen op het zuiden (thans in gebruik als speelhoek).

Via een halletje met toegang tot een separaat toilet bereikt u de master bedroom, met 2 grote ramen, een ruime inloopkast en badkamer-en-suite. Deze slaapkamer, waar de ochtendzon invalt, is aan de zeer rustige achterzijde van het pand gelegen en voorzien van eikenhouten laminaatparket dat doorloopt in de inloopkast. De ruime en geheel betegelde badkamer met daglicht heeft een marmeren tegelvloer, een dubbele wastafel, een ligbad met douche en een separaat toilet.

Via de gang met meerdere ingebouwde kasten, waaronder de waskast, bereikt u het in het jaar 2000 aangebouwde deel van het appartement. Slaapkamer 2 ligt aan de achterzijde van het pand en heeft dubbele openslaande deuren naar het balkon. Slaap/werkkamer 3 ligt aan de voorzijde van het pand met uitzicht op de gracht en heeft een ingebouwde boekenkastwand. Beide slaapkamers zijn wederom erg licht en zijn voorzien van marmeren dorpels en fraaie houten vloerdelen. Tussen deze slaapkamers is de geheel betegelde tweede badkamer gelegen, voorzien van een granieten wastafelblad, douche en toilet, alsmede vloerverwarming.
Het balkon van ruim 5 m² heeft een Zuid/Zuid-Oost oriëntatie. Hier heeft u een fijne plek met zon tot in het begin van de middag. Meer zon en/of ruimte? Loop dan via de wenteltrap naar beneden en neem plaats op het sfeervolle, gezamenlijke dakterras (gedeeld gebruik met 5 andere appartementen). Het dakterras is ingericht met onder andere een heerlijke houten loungebank en veel plantenbakken en bloempotten gevuld met groene planten. Hier is tot het begin van de avond zon. Het aanzicht van uw historische pand vanaf het dakterras is prachtig: mooie witte achtergevels met grote raampartijen met kruisroeden.

Tenslotte heeft u naast de verschillende inbouwkasten beschikking over een kleine berging in het trappenhuis en een grotere berging op de begane grond (ca. 3 m²/12m3). Daar bevindt zich ook de gang waar ruimte is om fietsen te stallen.
Het appartement is in goede staat, maar mocht u toch willen verbouwen om alles helemaal naar uw eigen wensen te voegen dan kan door de constructie van zowel het originele pand als de aanbouw de indeling vrij eenvoudig worden aangepast, om bijvoorbeeld het industriële of loftkarakter van het appartement nog meer te benadrukken.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte: 132 m² (Inhoud: 470 m³)
• Bouwjaar: 1887 (aanbouw uit 2000)
• Eigen grond
• Een 4-kamer appartement in een historisch gebouw
• Gelegen op een mooie en centrale locatie aan de gracht
• Ruime woonkamer met acht grote raampartijen en een zeer fraai uitzicht
• Twee badkamers en een separaat toilet
• Balkon en groot gemeenschappelijk dakterras op het Zuiden
• Eigen berging op de begane grond
• Het gehele appartement heeft dubbele beglazing
• Functionerende VVE in eigen beheer (maandelijkse bijdrage 300 euro)
• De gehele buitenschil van het pand is in de zomer van 2020 geschilderd
• Oplevering in overleg (kan eventueel op korte termijn)
• Het appartement is te bereiken met de trap.
Er is een lift in het pand aanwezig. Het gebruik van de lift valt niet binnen het appartementsrecht van dit appartement. De eigenaar van het appartement is geen partij in het maken van eventuele afspraken over gebruik van de lift.

Interesse in deze woning? Kom gerust eens langs, bijvoorbeeld met uw aankoopmakelaar!

ENGLISH

If you are looking for a spacious canal-side apartment with lots of daylight in a popular and practical location in central Amsterdam: this is it!

Located on the third floor of a historic industrial building, a former Diamond Factory built in 1887, this 132 square meters, 3 bedroom, 2.5 bathroom apartment with plenty of storage and outdoor space has a beautiful canal view and is located in the popular Plantage-Weesperbuurt.

The location

The Plantage-Weesperbuurt, with its canals and numerous small parks, is the greenest part of the city center of Amsterdam. It is rich in cultural venues, as well as bars and restaurants, but is nevertheless a relatively quiet neighborhood. The bustle of the busier parts of the center are close by: a short and beautiful walk along the River Amstel and the ‘Skinny Bridge’ will take you to Utrechtsestraat with its boutiques, or Rembrandtplein with its terraces and clubs. Walk the other way and within minutes you are in Oosterpark for a run.

Among the cultural venues in the direct neighborhood are the famous theater Carré, the Hermitage Museum Amsterdam, the Hortus botanical gardens, and the Artis Zoo. The adjacent Roetersstraat/Plantage Kerklaan alone boasts more than 20 bars, restaurants, and other eateries, and you don’t have to go much further to find many more.

Among the amenities in the direct vicinity of the apartment (in fact, only steps away) are a supermarket, baker, pharmacy, one of the better primary schools of the city (with many bilingual children), multiple daycare centers, and a good hospital (the OLVG).

At the corner of the Nieuwe Achtergracht is Metro Station Weesperplein. From there a tram will take you to Leidseplein and Museumplein in 5 minutes (or you could walk). A metro will take you to Central Station or Amstel Station in less than 5 minutes and to the business district at Zuidas in 10. The ring road (A10) is only 5 minutes away by car. Schiphol is no more than 20 minutes by car, or 30 minutes by public transport.

An exception in Amsterdam: parking (with a permit, current waiting time approx. 6 months) is relatively easy in this neighborhood and outside of office hours mostly right at your own front door.

The apartment

Entry into this historic industrial building is through a central entrance with video system. The apartment is located on the third floor and accessed by a well-kept communal stairwell.

The very spacious living room features no less than eight very large sashed windows. The six windows at the front give a fantastic view on the canal, and the two windows at the back let in yet more light. A special period feature of the apartment is that part of the original construction of the building is still visible in the form of a cast-iron pillar supporting the high ceiling.

The living room has a floor of solid pinewood and built-in spotlights. At the front of the apartment, the living room runs into the open-plan kitchen, with granite worktops and a free standing stainless steel Boretti cooker. The front of the apartment is lit up by the evening sun and in summer you are likely to see the occasional boat pass on the canal while you are cooking. At the back of the apartment, the living room has a workspace (currently in use as childrens’ play corner) with windows that open to the South.

The master bedroom is accessed through a hallway with access to a separate toilet. This bedroom is located at the very quiet back of the apartment and has two large windows that let in the morning sunlight. The bedroom gives access to a large walk-in cupboard and an ensuite bathroom. The bathroom has a floor of marble tiles, two washbasins, a bath with shower, and a toilet.

The building was turned into apartments in 1990. In the year 2000, an extension was built to create additional space. This part of the apartment is reached through a second hallway, with several built-in cupboards, including one for the laundry machine.

The extension offers a second and third bedroom and an additional bathroom. Bedroom number 2 is at the back of the apartment and opens onto the balcony. Bedroom/study number 3 is at the front of the apartment with a canal view and has built-in bookcases. As elsewhere in the apartment, these rooms are very light. Both bedrooms have marble doorsteps and designer wooden floor tiles. In between these rooms is the second bathroom, with a granite washbasin top, a shower, a toilet, and underfloor heating.

The balcony of some 5 m2 has a South/Southeast orientation and offers a place to relax in the sun until the early afternoon. For more sun and outside space, you can take the stairs down to the communal roof terrace, which is shared with five other apartments. This lovely space offers a comfortable place to lounge among the many plants and enjoy the sun until the early evening. Sitting here also means enjoying the beauty of the building itself, with its plastered white walls and large sashed windows.

Finally, in addition to several built-in cupboards, there is a small storage space in the stairwell and a larger storage space on the ground floor (approx. 3 m2/12 m3). There is also indoor space to park bicycles.

The apartment is in good condition, but if you would want to redesign it to completely fit your own needs, both the construction of the original building and of the more recent extension make it relatively easy to make changes, for instance to further accentuate the industrial or loft character of the apartment.

Special features:
• Total living space of 132 m² (470 m³)
• Year of construction: 1887 (extended in 2000)
• Freehold (so no additional costs for land lease)
• A 4-room (3-bedroom) apartment in a historic building
• Very well located
• Spacious living room with eight large windows and a great view
• Two bathrooms and an additional separate toilet
• South facing balcony and a large and attractive communal roof terrace
• Additional storage on the ground floor
• Double glazing throughout the apartment
• Active VVE (Association of Owners – monthly contribution 300 euros)
• The entire outside of the building was painted in the summer of 2020
• Transfer of property in mutual agreement (a transfer in the short term is a possibility)
• There is an elevator on the premises. The legal title to the apartment does not include the use of the elevator, and the seller is not a party in any arrangements concerning the possible use of the elevator.

Interested? Contact us for a viewing, either with or without your real estate agent!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, tussenverdieping
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1887
Ligging
Aan rustige weg, aan water, in centrum, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
132 m²
Inhoud
470 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamersvoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
1

Energie

Isolatie
Dubbel glas, hr-glas
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
Cv-ketel
Intergas hr (gas gestookt combiketel uit 2005, eigendom)

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken
Nieuwe Achtergracht 104 C
1018 WT Amsterdam