Woningen met een beter energielabel worden steeds populairder 

Als kopers opzoek zijn naar een woning dan staat het energielabel steeds vaker op hun wensenlijstje. Maar welke voordelen heeft een beter energielabel eigenlijk? 

Sinds 1 januari 2022 is het verplicht om het energielabel te vermelden in de verkoopadvertenties van woningen. Hierop zoeken nu ook veel kopers naar hun nieuwe woning. Kopers zijn bewuster aan het worden over welke invloed het energielabel heeft op een woning.  

Wat houdt een energielabel eigenlijk in? 

Het energielabel van een woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Hierbij wordt gekeken naar de isolatie en installaties van de woning die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie, per jaar. Een energielabel heeft ook een geldigheidsdatum, zorg er daarom voor dat het energielabel van jouw woning niet verlopen is.  

Check het energielabel van jouw woning 

Buiten om dat het verplicht is om een juist energielabel te hebben kan het ook gunstig zijn om het energielabel van je woning te vernieuwen. Als je afgelopen jaren ge├»nvesteerd hebt in het verduurzamen van je woning, dan kan het zo zijn dat je energielabel omhoog is gegaan. In dat geval zou het de moeite waard zijn om een nieuw energielabel aan te vragen voor je woning.   

Wat heeft een beter energielabel voor meerwaarde bij het kopen van een woning? 

Een goed energielabel zorgt er ook voor dat de waarde van de woning stijgt. Dan is de vraag heeft het wel zin om een energielabel op je wensenlijst te hebben staan of kan je beter zelf ervoor zorgen dat de woning een beter energielabel krijgt. Ook zegt het energielabel niet altijd iets over je toekomstige maandlasten. Het is een mogelijkheid om aan de huidige bewoners te vragen wat hun maandlasten zijn, maar dat zegt niet dat jouw maandlasten hetzelfde zullen zijn.  

Wil je weten welke stappen jij moet ondergaan, zodat je woning een beter energielabel krijgt of een makelaar die je ondersteund bij het aankopen van een woning? 

Neem dan contact op met een van onze RE/MAX makelaars.  

info@remax.nl 

Lees ook onze blog over hoe je een energielabel aanvraagt.  

Deel dit bericht