Remko Schrijver

’s Werelds grootste makelaar, de meest lokale aanpak!

Niet pandgericht, maar klantgericht! Zou dit uw credo kunnen zijn? Neem dan contact met mij op; ons kantoor is op zoek naar uitbreiding!

Meer over mij: www.makelaarinhillegersberg.nl.

Gedreven mensenmens (be)rust niet

“In het onroerend goed werken zonder dat je een commercieel beest hoeft te zijn, inmiddels weet ik dat het kan.” Remko Schrijver geniet zichtbaar van het ondernemer zijn. De contacten met mensen inspireren hem en zijn creativiteit en energie komen goed van pas. “Ik kan niet stilzitten, moet voortdurend bezig zijn. Altijd ben ik op zoek naar hoe we dingen kunnen verbeteren.”

Met ‘we’ doelt Remko op zijn bedrijf, RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam-Hillegersberg.

Tijd máken
Gevraagd naar zijn eigen leven, vertelt Remko dat hij in een oude dijkwoning in Barendrecht woont, getrouwd is met Leontien, en twee zonen heeft. De oudste heet Karsten. De jongste heet Robbin. Hobby’s zijn crossfit, fietsen(racefiets) en lezen.

Hogere versnelling
Z’n liefde voor fietsen komt misschien wel uit z’n schooltijd, toen hij elke dag twee keer elf kilometer pendelde van huis in Barendrecht naar het Walburg College in Zwijndrecht. Daarna ging hij in een hogere versnelling, maar dan meer figuurlijk. Bij Siemens groeide hij van trainee tot ICT-consultant. Hij volgde een deeltijd studie commerciële economie aan de HES en had een eigen bedrijf dat websites bouwde.
Zijn gedrevenheid ontstond waarschijnlijk in die drukke periode, denkt Remko. “Als kind had ik het nog niet zo, weet ik van mijn moeder. Op de middelbare school óók niet. Het begon met die combinatie van werk, studie en het bedrijfje.”

Altijd bezig
“Het hoort bij het ondernemerschap,” vindt hij, “alsmaar met van alles bezig zijn. Ik kan het stopzetten als ik een boek lees of televisie kijk, maar anders ben ik constant aan het denken. Vroeger kon ik niet slapen als er geen blocnote naast mijn bed lag, zodat ik het kon opschrijven als me iets te binnen schoot.”

Grijns
Is er wel een moment om even achterover te leunen en successen te vieren? “Dat moment en die energie pak ik altijd om weer nieuwe dingen te bedenken”, klinkt het lachend op deze vraag. “Laatst kwam ik erachter dat we in Rotterdam van de negende naar de achtste plaats waren gegroeid. Dat is geweldig natuurlijk, daar kan ik absoluut van genieten. Ik ging met een enorme grijns naar huis. Maar ’s avonds zit ik dan wel op de bank te verzinnen hoe we op de zevende plaats kunnen komen.”

Nieuw aanbod
Woonopp.
114 m²
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Woonopp.
82 m²
Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Verkocht
Woonopp.
55 m²
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Woonopp.
77 m²
Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Woonopp.
78 m²
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers