Verkocht

Monnickendamstraat 2 1507 JJ Zaandam

Verkocht

Omschrijving

For englisch see below

—————————————————————————————————————————

Bent u op zoek naar een huis dicht bij Amsterdam kom kijken naar deze prachtige en riante hoekwoning woning gelegen aan openbaar vaarwater vlakbij het recreatiegebied en station Zaandam, gelegen in de populaire woonwijk Westerwatering. Deze hoekwoning kenmerkt zich door de unieke woonkamer, 5 slaapkamers en de vele raampartijen. De woonkamer heeft een open haard, maar liefst 14 ramen, twee eethoeken en een grote open keuken. Het plafond is van karakteristieke houten balken gemaakt en heeft dankzij de schuine afloop een uniek karakter. De grote tuin beschikt over een terras, 3 bomen, een stenen schuur en meerdere planten struiken. Woonkamer en uitbouw zijn voorzien van airco’s om te verwarmen in de winter of te koelen in de zomer. Ook liggen er 10 zonnepanelen op het dak.

Kom je uit Amsterdam en wil je ruimer en rustiger gaan wonen, maar toch contact houden met Amsterdam, dan is dit je ideale woning.
Wat is er leuker dan tijdens het koken uit te kijken op de Zaanse Molen de Held Joshua.
Ben je geïnteresseerd in deze woning en wil je hem graag bezichtigen? Laat het ons weten, wij leiden je graag rond!

De royale woning is gelegen op loopafstand van het Westerwindpad en is van alle gemakken voorzien. Voldoende gratis parkeerruimte direct naast het huis, gelegen aan openbaar vaarwater waardoor je met je eigen bootje heerlijk kan genieten van de natuur welke zo dichtbij is.

Een gezin met opgroeiende kinderen zal zich in deze wijk direct thuis voelen. Het huis ligt aan een verkeervrij hofje, waardoor kinderen veilig buiten kunnen spelen. Zo zijn een kleuterschool, een basisschool, en een middelbare school op loopafstand. Ook diverse horecagelegenheden, een huisarts en een paar supermarkten zijn te voet bereikbaar. Een mooie wandeling vanuit deze woning maken is ook een pré. Het volkspark, die meerdere beekjes met bruggetjes en vele bomen telt is slechts op een paar honderd meter afstand. De A7 is vanuit de uitvalsweg S151 gemakkelijk te bereiken waardoor je zo in Amsterdam, Haarlem of andere mooie steden in de randstad bent. Ook is er een bushalte om de hoek en het Station Zaandam op twee kilometer.

Indeling van de Woning

Begane grond

De toegangshal van deze hoekwoning is ruim en lumineus. Vanuit de hal bereik je de trap, het toilet en de woonkamer. Zodra je de woonkamer binnenstapt zul je meteen zien dat dit een unieke ruimte is. Zo valt het oog al snel op de vele raampartijen die vrijwel alle wanden van de woonkamer beslaan. Direct rechts in de woonkamer is een eethoek en links een zithoek. Achter de eethoek is de grote open keuken en daarnaast is nog een royale eethoek. De zithoek heeft twee grote schuifpuien tot aan het plafond die toegang verlenen tot de achtertuin waardoor je ‘s zomers gemakkelijk je woonkamer twee keer zo groot maakt. Ook heeft de zithoek een platform waar een mooie open haard op staat. De keuken is U-vormig en kijkt door de open vormgeving uit over de gehele woonkamer. Ook de keuken heeft een riante daglichttoetreding door de vele ramen. In deze keuken kun je lekker kokkerellen dankzij de vele werk -en opslagruimte en de 6-pits gaskookplaat. De kers op de taart in deze keuken is toch wel het plafond; deze is van houten balken gemaakt en heeft een bijzonder koepelachtige vorm. Vanuit de keuken heb je toegang tot de tweede eethoek, die ook goed te gebruiken is als werkplek. Deze ruimte heeft hetzelfde plafond als de keuken en telt maar liefst 8 ramen met uitzicht over de achtertuin. Ook deze ruimte is uniek en erg sfeervol vormgegeven.

En dan kom je bij de achtertuin gelegen op het zuid-oosten, vanwege de hoekligging heb je de hele dag zon. Wat een heerlijke tuin! De tuin is maar liefst 11 meter diep en 8 meter breed. Aan de voorzijde van de woning heb je een voortuin gelegen op het zuidwesten.
Parkeren direct naast het huis en is in de hele buurt gratis.

Eerste verdieping

De overloop op de eerste verdieping is ruim en heeft daardoor ruimte voor het plaatsen van een kast, tafeltje of stoel. Vanuit de overloop kun je de drie slaapkamers en de badkamer toetreden. De slaapkamers zijn van middelgroot formaat en hebben daarmee genoeg ruimte voor een bed en bijvoorbeeld een bureau of ander meubilair. Twee slaapkamers kijken uit op de straat en eentje op de achtertuin. De badkamer is geheel betegeld en ziet er modern en strak afgewerkt uit. Er is een wasbak, zwevend toilet en een whirlpool-ligbad/douche combinatie en elektrische vloerverwarming.
2e verdieping:
voorzolder met Intergas HR combiketel 2019, keukenblok met warm en koud water, aansluiting wasmachine en droger en berging in de knieschotten voorzien van schuifdeuren, 2 slaapkamers waarvan 1 met dakkapel en 1 met Velux dakraam.

Tweede verdieping

Ook de tweede verdieping is om over naar huis te schrijven. De overloop is erg groot. Op de overloop staat nu een keukenblokje en een wasmachine, desondanks is er nog ruimte over. Ook is op deze verdieping een washok en twee slaapkamers. De slaapkamers zijn ruim en hebben beide veel opbergruimte door de inbouwkasten in de schuine wanden van de kamers.
Via een vlizotrap is de vliering bereikbaar die als bergplek dienst doet.

Exterieur

De tuin doet zeker niet onder aan de rest van de woning. Zo kent de grote tuin veel privacy. Er is een betegeld terras waar je gedurende het grootste deel van de dag kunt genieten van de zon. Achter het terras zijn 3 middelgrote leibomen naast elkaar en een grote boom net links van het midden van de tuin. Ook staat er een schuur in de tuin om je tuingereedschap en/of fietsen te behoeden van diefstal en regen. De voortuin oogt uitnodigend dankzij het bankje naast de voordeur en het hegje.

Bijzonderheden
– Instapklare hoekwoning
– 5 slaapkamers
– Royale woonkamer met 2 eethoeken en een open keuken
– Grote tuin
– Energiezuinige woning met zonnepanelen
– Grote zolderverdieping met extra keukenblok
– Karakteristieke houtenbalken
– Veel grote raampartijen
– Mogelijkheid van een eigen steiger voor de deur

Kenmerken:
• Vraagprijs € 585.000,-
• Woonoppervlakte ca. 152 m2
• Inhoud woning 460 m3
• Bouwjaar 1986
• Isolatie: dak-muur- en vloerisolatie, dubbel glas
• 6 kamers waarvan 5 slaapkamers
• Tuin: voor en achtertuin. Achtertuin 11 meter diep en 8 meter breed, zuid-oostelijke ligging met de hele dag zon
• CV-ketel Intergas combiketel bouwjaar 2019
• Gelegen aan open vaarwater
• 10 zonnepanelen
• Airco/warmtepomp in woonkamer en keuken
• Dichtbij alle voorzieningen o.a. supermarkt en scholen
• Dichtbij het centrum van Zaandam en het station
• Gelegen op eigen grond ( erfpacht afgekocht in 2006)
• Onderheide tuinmuur (deels steen, deels o.a hardhout)
• Voldoende gratis openbare parkeerplekken direct naast het huis met de mogelijkheid om een eigen laadpaal aan te leggen
• 2 openbare laadplaatsen om de hoek

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.
—————————————————————————————————————————————————————————————–

Beautiful and spacious corner house located on public waterway near the recreation area and Zaandam station, located in the popular residential area Westerwatering. This corner house is characterized by the unique living room, 5 bedrooms and the many windows. The living room has a fireplace, no less than 14 windows, two dining areas and a large open kitchen. The ceiling is made of characteristic wooden beams and has a unique character thanks to the sloping slope. The large garden features a terrace, 3 trees, a stone barn and several plant shrubs. Living room and extension are equipped with air conditioning to heat in the winter or to cool in the summer. There are also 10 solar panels on the roof.

If you come from Amsterdam and you want to live more spaciously and quietly, but still keep in touch with Amsterdam, then this is your ideal home. What could be more fun than looking out at the Zaanse Molen de Held Joshua while cooking.

Are you interested in this property and would you like to view it? Let us know, we will be happy to show you around!

The spacious house is located within walking distance of the Westerwindpad and is fully equipped. Plenty of free parking space right next to the house, located on public waterways so you can enjoy the nature that is so close by with your own boat.

A family with growing children will immediately feel at home in this neighborhood. The house is located on a traffic-free courtyard, so that children can play safely outside. For example, a kindergarten, a primary school, and a secondary school are within walking distance. Various catering establishments, a general practitioner and a few supermarkets can also be reached on foot. Taking a nice walk from this house is also an advantage. The people’s park, which has several streams with bridges and many trees, is only a few hundred meters away. The A7 is easily accessible from the S151 exit road, so you can easily reach Amsterdam, Haarlem or other beautiful cities in the Randstad. There is also a bus stop around the corner and Zaandam Station at two kilometers.

Layout of the House

Ground floor

The entrance hall of this corner house is spacious and luminous. From the hall you reach the stairs, the toilet and the living room. As soon as you step into the living room you will immediately see that this is a unique space. For example, the eye quickly falls on the many windows that cover almost all the walls of the living room. Directly right in the living room is a dining area and on the left a sitting area. Behind the dining area is the large open kitchen and next to it is a spacious dining area. The sitting area has two large sliding doors up to the ceiling that give access to the backyard so that you can easily make your living room twice as large in the summer. The seating area also has a platform with a beautiful fireplace on it. The kitchen is U-shaped and overlooks the entire living room due to the open design. The kitchen also has ample daylight through the many windows. In this kitchen you can cook deliciously thanks to the many work and storage space and the 6-burner gas hob. The icing on the cake in this kitchen is surely the ceiling; it is made of wooden beams and has a particularly dome-like shape. From the kitchen you have access to the second dining area, which can also be used as a workplace. This space has the same ceiling as the kitchen and has no less than 8 windows with a view over the backyard. This space is also unique and very attractively designed.

And then you come to the backyard located on the south-east, because of the corner location you have sun all day. What a lovely garden! The garden is no less than 11 meters deep and 8 meters wide. At the front of the house you have a front garden located on the southwest.
Parking right next to the house and is free throughout the neighborhood.

First floor

The landing on the first floor is spacious and therefore has space for placing a cupboard, table or chair. From the landing you can enter the three bedrooms and the bathroom. The bedrooms are of medium size and therefore have enough space for a bed and, for example, a desk or other furniture. Two bedrooms overlook the street and one overlooks the backyard. The bathroom is fully tiled and looks modern and sleekly finished. There is a sink, floating toilet and a whirlpool bath / shower combination and electric underfloor heating.
2nd floor:
attic with Intergas HR combi boiler 2019, kitchen unit with hot and cold water, connection washing machine and dryer and storage room in the knee bulkheads with sliding doors, 2 bedrooms, 1 with dormer window and 1 with Velux skylight.

Second floor

The second floor is also to write home about. The landing is very large. On the landing there is now a kitchen unit and a washing machine, nevertheless there is still space left. Also on this floor is a laundry room and two bedrooms. The bedrooms are spacious and both have plenty of storage space due to the fitted wardrobes in the sloping walls of the rooms.
Via a loft ladder, the loft is accessible that serves as a storage place.

Exterior

The garden is certainly not inferior to the rest of the house. For example, the large garden has a lot of privacy. There is a tiled terrace where you can enjoy the sun for most of the day. Behind the terrace are 3 medium sized slate trees next to each other and a large tree just to the left of the middle of the garden. There is also a shed in the garden to protect your garden tools and / or bicycles from theft and rain. The front garden looks inviting thanks to the bench next to the front door and the hedge.

Details
– Ready-to-move-in corner house
– 5 bedrooms
– Spacious living room with 2 dining areas and an open kitchen
– Large garden
– Energy efficient house with solar panels
– Large attic floor with extra kitchen unit
– Characteristic wooden beams
– Many large windows
– Possibility of a private jetty in front of the door

Features:
• Asking price € 585.000,-
• Living area approx. 152 m2
• House capacity 460 m3
• Year of construction 1986
• Insulation: roof, wall and floor insulation, double glazing
• 6 rooms of which 5 bedrooms
• Garden: front and back garden. Backyard 11 meters deep and 8 meters wide, south-eastern location with sun all day • Central heating boiler Intergas combi boiler built in 2019• Located on open waterways

• 10 solar panels
• Air conditioning / heat pump in living room and kitchen
• Close to all amenities including supermarket and schools • Close to the center of Zaandam and the station • Located on private land (leasehold bought off in 2006)

• Underheide garden wall (partly stone, partly hardwood)
• Plenty of free public parking spaces right next to the house with the possibility to install your own charging station
• 2 public loading areas around the corner

The non-binding information shown on this website has been compiled by us (with care) on the basis of data from the seller (and / or third parties). We do not guarantee the accuracy or completeness thereof. We advise you to contact us if you are interested in one of our properties or to be assisted by your own expert.

Lees de volledige omschrijving

Makelaar voor dit object

Gekoppelde makelaar ID (CRM): Hubert Lut
Hubert Lut

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
29 april 2022
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1985
Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, in woonwijk, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
152 m²
Overige inpandige ruimte
15 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
195 m²
Inhoud
560 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamersvoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, rolluiken, zonnecollectoren

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geïsoleerd
Verwarming
Cv ketel, hete lucht verwarming, houtkachel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Zaanstad P 287
Oppervlakte
195 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin
Achtertuin, voortuin
88 m²

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Monnickendamstraat 2
1507 JJ Zaandam