Verkocht onder voorbehoud

Zonnebloemlaan 220 5151 TD Drunen

Omschrijving

MEEST DUURZAME WONING VAN BRABANT

(uit 1967 of in ieder geval 1 van de meest duurzame woningen van die leeftijd)Energie kun je maar 1 keer besteden. De huidige eigenaren hebben al hun energie gestoken om van deze woning (een van de) meest duurzame woningen in Brabant te maken. Vanuit deze basis kunt u uw energie richten op het opknappen/vernieuwen van de inrichting en afwerking. In tegenstelling tot de foto's/huidige staat wordt de woning leeg opgeleverd in mei 2023. U hebt dus nog genoeg tijd om e.e.a. voor te bereiden :-)Deze woning op een ruim hoekperceel, bestaand uit kadastraal 2 percelen, heeft o.a:

* Veel inhoud namelijk 604 m3

* Een grote geheel geïsoleerde inpandige garage met vloerverwarming. Ideaal om bijvoorbeeld gelijkvloers wonen en slapen in te realiseren

* Parkeren op eigen grond

* 3 slaapkamers

* Badkamer met bad en toilet

* Aparte doucheruimte

* Een bron met pomp onder de garage, voorzien van filter, buitenkraan op grondwater en de beide toiletten werken met grondwater, achter het bedieningspaneel van beide toiletten zit ook voor nood (kapotte pomp) een kraantje met drinkwater, simpel aansluitslangetje even overzetten besparing 120m3 water

* 30 zonnepanelen verdeeld over 3 omvormers totaal zo'n 7500 Kw opbrengst per jaar.

* Warmtepomp, Vaillant 8 Kw aangesloten op de vloerverwarming samen met 7 zonnecollectoren van 2,5 M2 per stuk deze werken samen met de Warmtepomp, samenwerking automatisch behave het lx per jaar aanzetten van de schakelaar in de garage en idem lx uitzetten.

* In de huiskamer staat een grote speksteenkachel Tulikivi die met één kratje hout de benedenverdieping op temperatuur houdt alle lucht open, vuur maximaal 2 uur fel laten branden, rookgastemperatuur 250 - 300 graden zodra er alleen nog gloeiende stukjes hout in de kachel liggen lucht en rookgas afsluiten, kachel nu heet absoluut NIET doorstoken GÉÉN dikke blokken en alleen droog hout max 5x6 cm pallets ook perfect tot 2,5 uur is voldoende voor 24 uur warmte.

* In de woonkamer hangt ook nog een airco Vaillant 3,5Kw die ook kan verwarmen ( gebruik eigen stroom)

* Op de zolder hangt een Vaillant solo cv ketel die als naverwarmer voor de 240 liter zonneboiler dient en ook de radiatoren op de bovenverdieping bedient.

* De hele benedenverdieping inclusief de garage heeft laagtemperatuur vloerverwarming, 14 cm pur isolatie eronder, de vloer is 45 cm dik beton slangen liggen helemaal onderin zodat deze dient als opslagbuffer voor de door de collectoren opgewekte warmte behoudens de 3 echte wintermaanden is dit afdoende verwarming indien niet springt automatisch de warmtepomp bij, in de vloer van de badkamer zit ook vloerverwarming op het zelfde systeem als beneden!

* In de badkamer zit een design radiator die wel werkt maar tegen de buitengevel zit een jaga convectortje dat niet aangesloten zit laten hangen om geen gaten in de tegelwand te hebben, aan de zijkant van de woning staat een houthok waar 12 m3 hout in past!

Leemwand buitenmuur woonkamer 8 cm Pavatex boomschors isolatie materiaal rechtstreeks op de muur daaroverheen 4 cm leemstuuc is ten alle tijden opnieuw te gebruiken door simpelweg nat te maken zoals cement deze wand regelt het vochtigheids gehalte perfect, absorbeert rook, dieren en andere luchtjes. Helaas gaat deze werking verloren als de wand geschilderd wordt, er zijn wel speciale kleurstoffen te koop in diverse pastel tinten, de andere leemwanden hebben die werking ook maar minder daar er géén isolatie materiaal achter zit?

* Badkamer, douche en zolder zitten op een automatisch ventilatie systeem werkend op luchtvochtigheid!Deze woning is uniek en, ondanks bovenstaande poging, met geen pen te beschrijven :-). Plan daarom snel een bezichtiging in.De informatie over deze woning is met grote zorg samengesteld. Ondanks alle zorgvuldigheid die we nastreven, kunnen aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De plattegronden zijn indicatief en de genoemde maten zijn circa maten. Hier is om deze reden geen leveringsplicht aan verbonden. De informatie is uitsluitend bedoeld om een goede indruk van de woningen te geven
Lees de volledige omschrijving

Makelaar voor dit object

Gekoppelde makelaar ID (CRM): 100003
Ad Krijnen

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
13 januari 2023
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Beschikbaar per 01-05-2023
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1967

Oppervlakten

Wonen
103 m²
Overige inpandige ruimte
48 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
22 m²
Perceel
288 m²
Inhoud
604 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
A++
Verwarming
Cv ketel, hete lucht verwarming, vloerverwarming geheel, warmtepomp
Warm water
Zonneboiler, zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Drunen H 1270
Oppervlakte
154 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
245-H-1270
Perceelnaam
Drunen H 1271
Oppervlakte
134 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
245-H-1271

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
175 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwest bereikbaar via achterom

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, verwarming, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Media

Overige media

Zonnebloemlaan 220
5151 TD Drunen