Verkocht

Willem Braasemstraat (Bouwnr. 1) 1624 PE Hoorn

Omschrijving

Wonen buiten Amsterdam
Denk je dat meer woonruimte voor hetzelfde geld onmogelijk is? Door de krapte op de woningmarkt in de grote steden lijkt dit zo, maar niets is minder waar. Buiten de stad vind je volop mogelijkheden en vaak veel ruimere woningen die ook nog eens verrassend betaalbaar zijn. Je woont in een mooie en natuurrijke omgeving én je bent in een mum van tijd in Amsterdam.

Holenkwartier in Hoorn
Hoorn is een leuke stad in Noord-Holland op zo’n 40 kilometer afstand van Amsterdam. Liggend aan de A7 kun je in een halfuurtje Amsterdam bereiken. Of natuurlijk via het OV. Met twee NS stations is Hoorn rechtstreeks bereikbaar met de (snel)trein naar Alkmaar, Zaandam, Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Enkhuizen. Het Holenkwartier is een toekomstige wijk in Hoorn en moet een gevarieerde woon-, werk- en leefomgeving gaan bieden. Volgende maand start de bouw van Fase 1a van de nieuwe wijk in verkoop: 36 urban houses volgens het loft-principe, ontworpen door MKA Architects uit Amsterdam.

Marc Koehler – De architect van het Holenkwartier
In het Holenkwartier zijn er heel veel loftwoningen met een duurzaam, modern en tijdloos design. Het ontwerp hiervan is geïnspireerd op een project dat Marc Koehler, de architect, eerder heeft gedaan: superlofts in Amsterdam. Het hart van de wijk wordt de oude Philipsfabriek. De bijzonder architectonische historische waarde van dat pand blijft bewaard, maar krijgt nu een mix van wonen, werken en voorzieningen. De loftwoningen hebben elk een eigen karakter. De één is in baksteen, de ander in metaal, beton of stucwerk. Daaromheen komt een stedelijke vibe. Hier kun je koffiedrinken, flaneren, wandelen en mensen ontmoeten.

Maak kennis met Holenkwartier: hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn. Op de plek van het voormalig Philipsterrein ontstaat een bijzonder stukje Hoorn. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende fabriekshallen wordt Holenkwartier een vernieuwende stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen. Hier woon of werk je in een relaxte omgeving met een verrassend stadse dynamiek. Holenkwartier ligt op loop- en fietsafstand van de binnenstad én het Markermeer.

Deze woning in blok 15B heeft een strakke architectuur met drie woonlagen en een plat dak. De grote ramen zorgen daarbij voor heerlijk veel lichtinval. Dit blok 15B heeft een stoere en robuuste baksteenlook. Zowel de bovenbouw als de plint is uitgevoerd in donkere baksteen strips. De woning heeft een dakterras op het zuidwesten met zwartstalen spijlen hekken en ligt aan de kant van de Holenweg met prachtig uitzicht op de bestaande villawijk.

Bouwnummer 1 – Blok 15B: Willem Braasemstraat 5 te Hoorn

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten

Wonen
147 m²
Inhoud
516 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche
Aantal woonlagen
3

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Bekijk alle kenmerken
Willem Braasemstraat (Bouwnr. 1)
1624 PE Hoorn