Woning verkopen? 7 tips voor maximale meerwaarde van jouw woning

Voorbeeld van keukeninrichting voor maximale meerwaarde.

Zo ziet jouw huis er up-to-date en instapklaar uit voor potentiële kopers.

Wanneer je in je huis woont, merk je misschien dat de waarde ervan verbonden is met de herinneringen die je er hebt gecreëerd met jouw geliefden.

Zodra je jouw woning te koop zet, verandert de waarde van je huis onmiddellijk. Het is tijd om die herinneringen in te pakken – samen met je borden, lampen en meubels – en je te richten op alle manieren om jouw huis aantrekkelijk te maken voor zoveel mogelijk kopers en maximale meerwaarde te creëren.

Het kan overweldigend zijn om te beslissen waar te beginnen met verbeteringen voor een verhuizing. Daarom delen wij negen punten om je op te focussen, waardoor jouw huis de instapklare woning wordt waar moderne kopers naar op zoek zijn.

1. Kijk eens naar je verlichting

Verlichting biedt de mogelijkheid om te moderniseren en de sfeer in je huis te veranderen zonder gelijk grote verbouwingen te ondergaan. Simpele, klassieke ontwerpen in tijdloze metalen afwerkingen zijn uitstekende keuzes vanwege hun massale aantrekkingskracht, maar ook kleine kleuraccenten of unieke stukken kunnen veel karakter toevoegen als ze spaarzaam door het hele huis worden gebruikt.

2. Doe nodige reparaties voor maximale meerwaarde

Zorg ervoor dat je uitgesteld onderhoud alsnog oppakt. Zo zorg je bij de verkoop van je huis voor een maximale opbrengst van jouw woning. Potentiële kopers moeten vertrouwen hebben in alle facetten van de woning, anders kunnen ze zich niet goed voorstellen daar te wonen. Dat betekent dat alles moet werken zoals het hoort: kranen die niet lekken, vloeren die niet kraken, deuren die goed open en dichtgaan, enzovoort. Begin met je controle bij het dak en werk je weg naar beneden op zoek naar noodzakelijke reparaties.

3. Maak je verwaarloosde projecten af

Ben je nooit toegekomen aan het plaatsen van die plakplintjes of wachtte je op het juiste moment om dat behang project te doen? Dit is hét moment om dat alsnog te doen. Zorg ook dat alle ruimtes in huis een ogenschijnlijk doel vervullen. De waarde van je woning kan enorm stijgen door elke ruimte in het pand duidelijk te definiëren. Probeer die alles-in-één kamer om te zetten in een extra slaapkamer of thuiskantoor en transformeer een onafgewerkte zolder in een at-home-gym.

4. Focus op je keuken

Keukens zijn zonder twijfel het hart van het huis. Dat betekent dat ze meestal de eerste ruimte zijn die potentiële kopers beoordelen bij de overwegingen van een huisaankoop. Daarom zijn investeringen in je keuken een goede manier om de waarde van je huis te verhogen. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

  • Is mijn keuken functioneel?
  • Is mijn keuken ruim?
  • Is mijn keuken modern?

Richt je vervolgens op de verbeterpunten die de waarde van je woning maximaliseren. Als je keuken relatief nieuw is, overweeg dan kleinere upgrades zoals nieuw knoppen of handvaten voor je kastjes. Echter, als je keuken verouderd is en/of niet meer goed functioneert, dan kun je beter serieus nadenken over een keukenrenovatie om jouw woning te laten concurreren met nieuwbouw en daarmee de kopers voor je te winnen.

5. Transformeer je badkamer tot een wellness

Zelfzorg is hot, en dat betekent dat kopers op zoek zijn naar badkamers die een wellness gevoel uitstraling. Het toevoegen van wellness details zal je badkamer luxueus en ontspannen laten aanvoelen. Dit kun je doen door een diep bad te plaatsen, strakke afwerkingen en met een licht kleurenpalet te werken. Maar je kunt het gevoel ook al simpelweg creëren door enkele details als planten, (geur)kaarsen en een luxe kapstok met badjas toe te voegen.

6. Geef je tuin wat liefde

Het draait niet alleen om de binnenkant. De eerste indruk maakt of breekt een verkoop, dus zorg ervoor dat die eerste indruk goed is. En dat begint bij de tuin. Zorg voor je tuin door de rommel op te ruimen, het onkruid te wieden en alle planten weer even netjes bij te snoeien. Plant desnoods even een paar nieuwe planten voor net die extra fleurige indruk. Dat maakt dat mensen gelijk met een goed gevoel jouw huis binnen stappen.

7. Schakel een deskundige makelaar in

Een deskundige makelaar is van onschatbare waarde bij het verkopen van jouw woning. Een goede makelaar beschikt over expertise, marktkennis en een uitgebreid netwerk dat kan helpen bij het vinden van potentiële kopers. Waardoor hij maximale meerwaarde uit de verkoop van jouw woning weet te halen. Hij begeleidt je door het verkoopproces, geeft advies over prijsstelling en voert onderhandelingen voor jou. Ook heeft een ervaren makelaar een goed netwerk met mensen om zich heen die kunnen helpen met de bovengenoemde verbeteringen aan jouw woning.

Weten of jij de maximale meerwaarde uit jouw woning haalt? Meld je aan voor Taxaterdag en ontvang een gratis waardebepaling.

Met RE/MAX kies je voor:

  •  Een persoonlijke makelaar met hyperlokale woningmarktkennis
  •  Het besparen van duizenden euro’s door aantoonbaar hogere opbrengstwaarde
  •  Een doorlooptijd van de verkoop die 12,7% sneller is dan het landelijk gemiddelde
  •  Meer dan 50 jaar ervaring in de makelaardij

Zelf makelaar worden? Neem eens een kijkje op joinremax.nl

Deel dit bericht