Vreewijk

Makelaars kantoor in de omgeving Van Rotterdam

Een Betoverende Woonwijk buiten de Singels van Leiden

Vreewijk, een sfeervolle woonwijk gelegen aan de zuidzijde van het bruisende centrum van Leiden. Met zijn unieke charme en diverse bouwstijlen biedt deze wijk een bijzondere woonsfeer. Ervaar de magie van Vreewijk en geniet van de levendige ambiance op steenworp afstand van het centrum van Leiden.

Beschermd Stadsgezicht – Historische Waarde in Ere Gehouden

Vreewijk is opgericht in de 19e eeuw, was de allereerste uitbreiding van Leiden buiten de singels. De wijk wordt begrensd door het spoor, het Noordeinde, de Witte Singel en de Jan van Goyenkade. In eerste instantie strekte de wijk zich slechts uit tot aan de Gerrit Doustraat. Echter, sinds ongeveer 1980 omvat Vreewijk ook het gebied tot en met de Rijn- en Schiekade en het Noordeindeplein. Vanwege de historische waarde is Vreewijk uitgeroepen tot een beschermd stadsgezicht.

Diverse Woningen – Een Levendige Mix van Architectuur

Langs de prachtige Witte Singel vind je een gevarieerd karakter met zowel woningen als kantoren. Aan de Rijn- en Schiekade bevinden zich voornamelijk sfeervolle woonhuizen. Het zuidelijke deel van de wijk biedt voornamelijk eengezinswoningen en meergezinswoningen. In het noordelijke deel domineert de universiteitsbebouwing. Groene ruimtes en plekken om te ontspannen en spelen zijn volop aanwezig. Vreewijk is een dynamische wijk die dankzij zijn centrale ligging steeds populairder wordt.

Bent u op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen? Neem dan contact op met RE/MAX De Makelaarsgilde 071-5162370 of makelaarsgilde@remax.nl. Uw lokale makelaar voor omgeving van Vreewijk. Meer informatie vind u hier.

Deel dit bericht