Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt

Wonen op toplocatie aan de rand van de binnenstad – Ontdek de populairste wijken in Leiden

Ben je op zoek naar een ideale woonomgeving? Ontdek dan de Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt in Leiden. Deze wijken behoren tot de top 10 van meest geliefde wijken in Nederland. Ervaar het comfort van prachtige jaren ’30 woningen met een stijlvolle uitstraling, waar je jezelf direct thuis zult voelen. Deze wijken zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen met opgroeiende kinderen.

Deze woonwijken bevinden zich aan de zuidkant van het bruisende centrum van Leiden en bieden een breed scala aan voorzieningen. Binnen slechts 5 minuten fietsen of 10 minuten lopen bereik je het levendige stadscentrum. In de directe omgeving van de wijken vindt je gerenommeerde scholen zoals de Lorentzschool, St. Josephschool, het Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College. Sportliefhebbers kunnen terecht bij de nabijgelegen Hockeyclub Roomburg, Tennisclub Roomburg en korfbalvereniging Sporting Trigon. Daarnaast zijn er diverse traditionele buurtwinkels, waaronder een keurslager, bakker, drogisterij, kaaswinkel en groentewinkel. Alle benodigde faciliteiten zijn dus binnen handbereik, en de snelwegen zijn gemakkelijk te bereiken via de nabijgelegen Lammenschansweg en Hoge Rijndijk.

Deze prachtige woonwijken bieden een groene en actieve levensstijl. Geniet van kindvriendelijkheid, rust en ontspanning in het nabijgelegen Roomburgerpark. Polderpark Cronesteyn, aan de overkant van het Rijn-Schiekanaal, biedt uitstekende mogelijkheden voor picknicks, wandelingen met jouw hond en zelfs boottochten naar de zaterdagmarkt in de stad. Organiseer jouw eigen evenementen of sluit aan bij de jaarlijkse festiviteiten georganiseerd door de actieve wijkvereniging, zoals het grote feest tijdens Koningsdag en de gezellige kerstbijeenkomst in december.

Deel dit bericht