Hoge Mors en Lage Mors

Ontdek groen en ruim wonen in Hoge Mors en Lage Mors, nabij het centrum van Leiden.

Wil je genieten van groen en ruim wonen, maar toch dichtbij het bruisende centrum verblijven? Dan zijn de wijken Hoge Mors en Lage Mors de ideale keuze voor jou. Deze karakteristieke buurten, gebouwd in de jaren ’30, zijn enorm populair vanwege de hoge bouwkwaliteit en de groene omgeving. Met een grote diversiteit aan woningen, bieden ze een perfecte omgeving voor starters met plannen om door te groeien.

Centrale ligging in het Morsdistrict

Het Morsdistrict omvat de buurten Hoge Mors, Lage Mors en de Transvaalbuurt, gelegen in het Stadsdeel West van Leiden. Het district wordt omringd door de snelweg A44 in het westen en de Plesmanlaan in het noorden. Vanuit de Morsweg ben je binnen 5 minuten fietsen in het stadscentrum. Ook het Centraal Station Leiden bereik je binnen 5 minuten fietsen.

Groene en kindvriendelijke omgeving

In de Lage Mors vind je het ruim opgezette Park Kweeklust, met tal van speelgelegenheden voor kinderen. Daarnaast is er een dierenweide te vinden tussen de Cruquiuslaan en de Jan Luykenlaan. In de Hoge Mors wordt momenteel hard gewerkt aan het Morspark. Bovendien kun je heerlijk wandelen langs de Hoge Mors op de wandelroute “De Morslint”. Deze buurten zijn kindvriendelijk met diverse basisscholen en bieden ook volop mogelijkheden voor sport bij verenigingen zoals voetbal, schaatsen, roeien en tafeltennis.

Korte afstand tot het centrum

Vanaf de Morsweg ben je binnen 5 minuten fietsen in het stadscentrum. Langs de oude Morspoort fiets je zo de stad in. Ook het Centraal Station Leiden ligt op slechts 5 minuten fietsafstand.

Waarde van de woningen

Hoewel de huizenprijzen tijdens de crisis zijn gedaald, stijgen ze nu weer snel. De kans op een snelle verkoop tegen een maximale prijs is hier dan ook groot. Deze wijken worden steeds populairder vanwege hun gunstige ligging ten opzichte van scholen, groenvoorzieningen en het centrum. De bouwstijl van de woningen in de Lage Mors, die stamt uit de jaren ’30, draagt ook bij aan de aantrekkingskracht. In de Hoge Mors vind je diverse bouwstijlen en bouwjaren, zoals de jaren ’60 stijl in de Opaalstraat, de recentere woningen uit circa 2013 in de Rozenkwartsstraat en de karakteristieke jaren ’30 huizen langs de Hoge Morsweg.

Deel dit bericht