Het Waardeiland

Stijlvol wonen aan het water op het Waardeiland – Ontdek deze unieke locatie!

Ben je op zoek naar een stijlvolle en unieke locatie om te wonen? Ontdek dan het Waardeiland, gelegen tussen het Rijn- en Schiekanaal, de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn. Dit prachtige eiland biedt een woonwijk met een modern Californisch ontwerp, ontworpen door gerenommeerde Amerikaanse architecten Fisher, Friedman en Geering. Hier kan je genieten van een groene oase met diverse recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis van het Waardeiland, een oase ontstaan in 1919

Het Waardeiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1919, toen het Rijn-Schiekanaal werd gegraven door De Waard. Hierdoor ontstond een directe verbinding met de rivier de Zijl en de Kagerplassen. De voormalige industriƫle gebieden werden omgetoverd tot luxe woningen in het hogere segment. Om zoveel mogelijk huizen aan het water te bouwen, werd het eiland opgedeeld in verschillende kleine eilanden die met elkaar verbonden zijn door een hoofdweg die aansluit op de Hoge Rijndijk. Deze buurt is rustig en ideaal voor gezinnen met kinderen, dankzij het ontbreken van doorgaand verkeer en de aanwezigheid van doodlopende straten.

Perfecte ligging op het Waardeiland, bereikbaarheid en nabijheid van steden

Het Waardeiland biedt uitstekende verbindingen naar de snelweg A4, waardoor grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht binnen 40 minuten te bereiken zijn. Met een centrale ligging ben je ook binnen slechts 20 minuten rijden in het bos of op het strand. Bovendien bevindt het bruisende centrum van Leiden zich op slechts 10 minuten fietsafstand.

Waarde van de woningen, duurzaam en waardevast investeren

De huizen op het Waardeiland hebben altijd hun waarde behouden. Zelfs tijdens economische crises dalen de huizenprijzen op dit eiland minder sterk dan in de rest van de regio. Bij een gunstige economie stijgen de huizenprijzen gemiddeld sneller. De verwachting is dat deze trend zich ook in de toekomst zal voortzetten, waardoor wonen op het Waardeiland een solide investering is.

Ontdek de unieke mogelijkheden van stijlvol wonen aan het water op het Waardeiland. Neem vandaag nog contact met ons op en maak jouw droom werkelijkheid!

Deel dit bericht