De Tuinstadwijk

Een Levendige Starterswijk nabij het Centrum van Leiden

Ben je een starter of een stadsmens op zoek naar een ideale woonlocatie? Dan is Tuinstadwijk de perfecte buurt voor jou! Gelegen op loopafstand van het bruisende centrum van Leiden, is deze dynamische wijk gevuld met actieve bewoners en bloeiende bedrijven.

Gunstige Ligging nabij het Centrum

Tuinstadwijk wordt gekenmerkt door zijn gunstige ligging. Gescheiden door de Herenstraat en begrensd door de Schelpenkade en de Lammenschansweg, biedt deze buurt gemakkelijke toegang tot verschillende parken, sportverenigingen en basis- en middelbare scholen. Bovendien brengt het actieve ‘Wijklab’ bewoners en ondernemers samen om de buurt optimaal te benutten. In de Herenstraat vind je talloze buurtwinkels, zoals een bakker, groenteboer, reisbureau, restaurants, een viswinkel en een fietsenwinkel. Voor kinderen is er de Speeltuinvereniging Zuiderkwartier.

Beschermd Stadsgezicht vol Historie

Met een rijke geschiedenis werden de huizen in Tuinstadwijk voornamelijk gebouwd tussen 1900 en 1940. Deze prachtige wijk is inmiddels erkend als beschermd stadsgezicht en biedt een diversiteit aan woningen in alle prijsklassen. Vanuit deze wijk ben je op loopafstand van de levendige Leidse binnenstad, station Lammenschans, de Doezastraat en de Herenstraat.

Waardevol Vastgoed in Tuinstadwijk

Tuinstadwijk verwelkomt een gemeenschap van 3.615 mensen, verdeeld over 1.880 huishoudens. Voornamelijk bewoond door inwoners tussen de 25 en 44 jaar en eenpersoonshuishoudens, biedt deze buurt een diverse mix van woningtypes, waaronder tussenwoningen, eengezinswoningen, hoekwoningen, bovenwoningen en herenhuizen. De gemiddelde vraagprijs voor een woning in Tuinstadwijk bedraagt €389.700,-.

Deze unieke woonomgeving combineert het beste van twee werelden, waarbij je kunt genieten van de voordelen van stedelijk wonen zonder concessies te doen aan de rust en sereniteit van het buitenleven. Ontdek waarom de tuinstadswijk de ideale plek is om te wonen.

Kies voor Tuinstadwijk als jouw ideale woonplek en geniet van het bruisende stadsleven op steenworp afstand! Ontdek de mogelijkheden en vind jouw droomwoning vandaag nog.

Deel dit bericht