Avenhorn

Avenhorn is een pittoresk dorpje in de gemeente Koggenland, gelegen in de provincie Noord-Holland. Het dorpje heeft ongeveer 5.000 inwoners en ligt in een prachtig groen landschap, omringd door weilanden, boomgaarden en natuurgebieden. Wonen in Avenhorn betekent genieten van rust, ruimte en natuur, maar toch alle benodigde voorzieningen binnen handbereik hebben.

De woningen in Avenhorn zijn divers en variëren van oude boerderijen tot moderne nieuwbouwwoningen. Er zijn ook appartementen beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een kleiner en meer onderhoudsvriendelijk huis. De meeste woningen hebben een tuin of buitenruimte en er is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Avenhorn heeft diverse voorzieningen, waaronder een supermarkt, diverse winkels, een basisschool en een bibliotheek. Voor sport en recreatie kun je terecht bij diverse sportverenigingen, zoals voetbalclub KSV en tennisvereniging TC Avenhorn. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes die je langs de prachtige omgeving voeren.

Een van de grootste voordelen van wonen in Avenhorn is de ligging. Het dorpje ligt centraal in Noord-Holland, waardoor steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar binnen een half uur te bereiken zijn. Ook het strand van Bergen aan Zee is binnen handbereik, op slechts 25 minuten rijden.

De omgeving van Avenhorn biedt talloze mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van het prachtige landschap door te wandelen, fietsen of varen in de nabijgelegen meren en kanalen. Daarnaast is er ook een golfbaan in de buurt waar je heerlijk kunt golfen.

Al met al is Avenhorn een geweldige plek om te wonen voor mensen die houden van rust, ruimte en natuur, maar toch alle benodigde voorzieningen binnen handbereik willen hebben. Het dorp biedt een ideale combinatie van landelijk wonen en de nabijheid van steden en andere recreatiemogelijkheden.

Bent u op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen? Neem dan contact op met RE/MAX Direct via 0229-291313 of direct@remax.nl. Uw lokale makelaar voor omgeving Avenhorn. Meer informatie vind u hier.

Deel dit bericht