Dat een huis leeg moet zijn als het wordt opgeleverd, is voor iedereen bekend. Maar wat hoort u wel en niet schoon te maken en welke dingen laat u achter voor de nieuwe bewoners?

Schoon
Wanneer u afspraken heeft gemaakt met de nieuwe bewoners om spullen achter te laten, zorg dan altijd dat deze netjes en schoon zijn. Haal nog een doekje over de spullen die u achterlaat voordat u weggaat. Een schoon huis is een belangrijk punt bij het opleveren. Niemand vindt het fijn om in een huis aan te komen waar de koelkast nog gevuld is en de kruimels nog in de oven liggen. Leeg ook de vuilniszakken en zorg dat er geen vuilnis meer in de schuur of dergelijke ligt.

Om het huis
Naast dat het huis zelf schoon opgeleverd wordt, hoort de tuin eromheen daar ook bij. Zorg dat er geen spullen of afval achterblijven en kom de met de koper gemaakte afspraken na. Heeft u stickers in of om het huis zitten? Dan is het wel zo netjes om deze weg te halen.

Als de muren eenmaal leeg zijn, blijven er vaak spijkers, pluggen en ander ophanghulpjes achter. Verwijder de achterblijfselen die in de muur zitten en dicht de gaatjes.

Sleutels & meterstanden
Heeft u extra sleutels bij buren, vrienden of familie liggen? Vergeet deze dan vooral niet op te halen. U creëert meteen een goed moment om te vertellen wie de nieuwe buren gaan worden en afscheid te nemen.

Schrijf voor u het huis verlaat de meterstanden op om eventuele rekeningen te voorkomen of maak er een foto van. Daarnaast is het niet altijd nodig om elektriciteit en water af te laten sluiten, dit is vaak alleen bij gedwongen verkoop het geval. De cv-ketel kan aan blijven staan. Vergeet niet op tijd te melden bij de leveranciers dat er een verhuizing op komst is.

Denkt u aan verkopen? RE/MAX heeft één van de grootste databases met geïnteresseerde kopers. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde RE/MAX kantoor voor meer informatie.