Ter Leede

Foto van een speeltuin in Ter Leede

Een Kindvriendelijke Wijk in Barendrecht

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke buurt dichtbij de natuur? Maak kennis met Ter Leede in Barendrecht, de ideale wijk voor gezinnen met opgroeiende kinderen en oudere kinderen. In deze tekst zullen we de voordelen van het wonen in Ter Leede benadrukken en waarom deze groene en ruim opgezette wijk de perfecte keuze is voor gezinnen.

Kindvriendelijke elementen

Ter Leede is ontworpen met veel aandacht voor kindvriendelijke elementen. De ligging aan de rand van recreatieboerderij De Kleine Duiker biedt tal van activiteiten voor het hele gezin, zoals wandelingen maken, dieren voeren en ontspannen met een verfrissend drankje. Hierdoor is het altijd leuk om als gezin op stap te gaan, direct om de hoek. Bovendien is Ter Leede een ruime en groene wijk die altijd populair zal blijven. Het tweede gedeelte van Ter Leede is vooral geliefd vanwege de opzet en diverse bouwstijlen van de woningen, en deze populariteit zal nog lang voortduren.

Voordelen van de buurt

Een groot voordeel van Ter Leede is de mogelijkheid om binnen de buurt naar ruimere woningen te verhuizen. Dit stelt kinderen in staat om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Hierdoor vinden er veel verplaatsingen binnen de buurt plaats, wat zorgt voor een dynamische gemeenschap. Binnen de wijk zijn er verschillende speeltuintjes aangelegd en sommige straten zijn autoluw gemaakt om ruimte te bieden voor een speeltuin voor de deur. De twee grote middelbare scholen, Johannes Calvijn en Dalton College, bevinden zich net buiten de wijk. Ook de basisscholen in de naburige wijken zijn goed bereikbaar.

Diversiteit in woningaanbod

Ter Leede bestaat uit twee delen. Het eerste deel is als een waaier gebouwd en biedt een breed scala aan woningtypen. In het centrum van de waaier bevinden zich twee appartementencomplexen, gevolgd door diverse straten met voornamelijk eengezinswoningen. Aan de buitenrand van de wijk vindt je twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, met uitzicht op recreatieboerderij De Kleine Duiker en de Zuidpolder.

Het Hooimeijerterrein

Het tweede gedeelte van Ter Leede is aangelegd op het voormalige Hooimeijerterrein, een bekende naam in Barendrecht en heel Nederland. Hoewel er voorheen een grote beschuitfabriek gevestigd was, herinnert alleen de straatnaam Hooimeijerlaan nog aan dit verleden.

Prachtige natuurlijke omgeving

Naast De Kleine Duiker ligt de Zuidpolder, een voormalig agrarisch gebied dat is omgetoverd tot een schitterend natuurgebied voor recreatie.

Bent u op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen? Neem dan contact op met RE/MAX Makelaarsgroep 0180-615233 of barendrecht@remax.nl. Uw lokale makelaar voor omgeving van de Ter Leede. Meer informatie vind u hier.

Deel dit bericht