fbpx

Stompwijk en buitengebied

Ontdek het landelijke wonen in Stompwijk – Ideale combinatie van rust en nabijheid van grote steden

Ontdek het charmante dorp Stompwijk en het groene buitengebied, waar landelijk wonen hand in hand gaat met de nabijheid van grote steden. Gelegen tussen Leidschendam, Zoetermeer en Leiden, biedt Stompwijk een ideale combinatie van een rustieke omgeving en de gemakken van de stad binnen handbereik. Laat je betoveren door het landelijke karakter van het dorp, omringd door weelderige groene landschappen en schilderachtige waterwegen, waaronder de Stompwijkse vaart met zijn talloze pittoreske bruggetjes.

Het buitengebied van Stompwijk is een ware trekpleister voor liefhebbers van landelijk wonen en maakt momenteel een positieve ontwikkeling door. Naast woningen in de dorpskern, vindt je hier talloze vrijstaande woningen en voormalige boerderijen. Dit biedt een uitgelezen kans om te genieten van het landelijke leven in een prachtige en vredige omgeving.

Voor natuurliefhebbers zijn er in Stompwijk talloze mogelijkheden. Met diverse pensionstallen en maneges is het een geliefde plek voor paardrijders. Het gebied biedt prachtige routes en de Starrevaartplas en De Vlietlanden zijn ideale natuurgebieden voor wandelaars, fietsers, vogelaars en watersporters. Verken het buitengebied en bewonder de opvallende Drie Molens. Bovendien ligt recreatieplas Noord Aa in Zoetermeer op korte fietsafstand.

Ook voor gezinnen met kinderen heeft Stompwijk veel te bieden. Het dorp heeft een bruisend verenigingsleven en een eigen sportvereniging, Stompwijk 92, waar voetbal, handbal, volleybal en gymnastiek beoefend kunnen worden. Daarnaast is er een lokale carnavalsvereniging, De Gaanders. Stompwijk is de ideale plek om met kinderen te wonen, mede dankzij de uitstekende fietsverbindingen naar omliggende plaatsen in de omgeving.

Stompwijk is een gezellig dorp dat bekend staat om zijn authentieke karakter en vriendelijke gemeenschap.

Deel dit bericht