Stevenshof

Foto van een Molen

Ontdek de voordelen van opgroeien in de kindvriendelijke buurt Stevenshof, Leiden

Op zoek naar een kindvriendelijke buurt in Leiden? Ontdek de vele voordelen van het opgroeien in de Stevenshof, een grote woonwijk die ideaal is voor jonge gezinnen. Met zijn gunstige ligging nabij het stadscentrum en de A44 (Den Haag – Amsterdam) biedt deze diverse buurt tal van voorzieningen voor kinderen, recreatiemogelijkheden en winkels.

Een paradijs voor kinderen in de Stevenshof

In de Stevenshof zijn overal speelmogelijkheden te vinden, zoals voetbalveldjes, klimrekken en een skatebaan. Bovendien kunnen kinderen genieten van de tennisbanen van de Tennisvereniging Stevenshof, de natuurijsbaan van IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors en een bowlingcentrum. Sportliefhebbers zullen zich zeker thuis voelen in deze buurt, en grotere sportaccommodaties bevinden zich net buiten de wijk, in de Hoge Mors en Voorschoten.

Gunstige ligging van de Stevenshof

De Stevenshof heeft een ideale ligging ten opzichte van basisscholen, kinderdagverblijven, het LUMC ziekenhuis, gezondheidscentra, treinstation De Vink, het Bio Science Park en de snelwegen A44/A4. Bovendien ligt het Valkenburgse Meer ten noorden van de Stevenshof, waar je kunt genieten van watersportactiviteiten en ontspanning. Het centrum van Leiden is ook slechts 10 minuten fietsen verwijderd.

Waardevolle woningen in de Stevenshof

De Stevenshof is verdeeld in vier buurten: Schenkwijk, Kloosterhof, Dobbewijk-Noord en Dobbewijk-Zuid, en biedt veel groene ruimtes. De woningprijzen in de Stevenshof stijgen jaarlijks gemiddeld met 5%. Dankzij de diverse buurten zijn er volop mogelijkheden om binnen de wijk te verhuizen. Vanwege de grote aantrekkingskracht op jonge gezinnen en de hoge kwaliteit van de huizen uit de jaren ’90 is er een groeiende vraag naar woningen in de Stevenshof.

Voor meer informatie over de Stevenshof

De Stevenshof was oorspronkelijk een polder genaamd de Stevenshofjespolder, maar is sinds 1982 bebouwd. De wijk maakt deel uit van de Rijnlandroute, die de bereikbaarheid van de regio Holland Rijnland verbetert.

Deel dit bericht