Oranjewijk

Oranjewijk

Ontdek de Prachtige Woonomgeving van Oranjewijk Barendrecht

Wil je wonen in een betoverende wijk te midden van groen en ruimte? Maak kennis met Oranjewijk, een prachtige woonomgeving in Barendrecht. Bestaande uit twee delen, Oranjewijk 1 en Oranjewijk 2, biedt deze wijk een weelderige omgeving met nabijheid van het adembenemende recreatiegebied de Zuidpolder.

Historische charme – Jaren ’30 en ’40 woningen in Oranjewijk 1

Oranjewijk 1, de oudste wijk van Barendrecht, ademt historie met woningen die tussen 1930 en 1960 zijn gebouwd. Hier vind je een gevarieerd aanbod van jaren ’30 en ’40 koopwoningen, elk met een eigen karakter. Of je nu op zoek bent naar een knusse tussenwoning of een riante vrijstaande woning op een ruim perceel, Oranjewijk 1 biedt het allemaal. De charme van deze wijk komt tot uiting in het overvloedige groen en de trots die bewoners uitstralen voor hun woning en leefomgeving.

Een uitzondering – Nieuwbouwproject Amaliaplantsoen

In het hart van Oranjewijk 1 bevindt zich het kleinschalige nieuwbouwproject Amaliaplantsoen, een waardevolle toevoeging aan de jaren ’30 en ’40 woningen. Op het voormalige hockeyterrein is een knusse wijk gerealiseerd met vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen.

Tijdloze allure – Jaren ’70 en ’80 woningen in Oranjewijk 2

In het charmante Oranjewijk 2 vind je voornamelijk woningen uit de jaren ’70, terwijl het Willem Alexanderplantsoen trots de jaren ’80 weerspiegelt. Deze wijk bestaat uit diverse woningtypes, variërend van rijtjeshuizen voor gezinnen tot vrijstaande woningen aan de buitenrand. Het Willem Alexanderplantsoen wordt gekenmerkt door gezellige hofjes en bevindt zich langs de hoofdweg van de wijk.

Alles binnen handbereik – Voorzieningen en natuur in de buurt

Oranjewijk biedt het beste van beide werelden: een groene oase en gemakkelijke toegang tot diverse voorzieningen. Vanuit je woning loop je eenvoudig naar de prachtige Zuidpolder, een recreatiegebied met schilderachtige waterpartijen en weelderige flora en fauna. Na een ontspannen bezoek aan recreatieboerderij De Kleine Duiker kun je genieten van een verfrissend drankje in Theehuys Polderzicht. Het nabijgelegen NS-treinstation zorgt voor een snelle verbinding met het bruisende centrum van Rotterdam.

Bent u op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen? Neem dan contact op met RE/MAX Makelaarsgroep 0180-615233 of barendrecht@remax.nl. Uw lokale makelaar voor omgeving van de Oranjewijk. Meer informatie vind u hier.

Deel dit bericht