Het Plantsoen

Ervaar het Monumentale Wonen in Het Plantsoen, Leiden’s Meest Gewilde Locatie

Welkom bij Het Plantsoen, een monumentale woonomgeving die gelegen is op een van de meest prestigieuze bestemmingen in Leiden. Genesteld aan de rand van een prachtig 19e-eeuws stadspark in Engelse landschapsstijl, biedt Het Plantsoen een unieke en exclusieve woonsfeer. De weelderige omgeving en hoogwaardige architectuur maken deze huizen zeer gewild in het exclusieve segment, waar ze snel worden verkocht tegen maximale prijzen.

Ontdek de Pracht van Statige Herenhuizen in Het Plantsoen

Betoverend en majestueus, dat zijn de statige herenhuizen die het betoverende stadspark van Het Plantsoen omringen. Dit historische stadspark, dat tussen 1835 en 1842 werd aangelegd, behoudt zijn unieke karakter en charme. Hoewel een deel van het park moest wijken voor de aanleg van charmante tuinen en een bochtige ontsluitingsweg aan het einde van de 19e eeuw, heeft Het Plantsoen nog steeds veel te bieden. De herenhuizen in Het Plantsoen zijn tijdloos en voorzien van prachtige Jugendstil-geĆÆnspireerde ornamenten en eikenhouten visgraatvloeren met bandbies. Met adembenemend uitzicht op het park en minimale verkeersdrukte, biedt wonen in Het Plantsoen een ongeĆ«venaarde ervaring. Deze ruime woningen hebben een royaal vloeroppervlak van gemiddeld 250-300 vierkante meter per woning, terwijl het park fungeert als een groene oase en een eindeloze voortuin. Het Plantsoen is ook een van de weinige plaatsen in Leiden waar je huizen vindt met een souterrain, dat gedeeltelijk onder het maaiveld ligt, en vroeger vaak werd gebruikt als keuken en verblijfsruimte voor het personeel.

Een Kindvriendelijke Omgeving om van te Houden in Het Plantsoen

Het Plantsoen is niet alleen een prachtige plek voor volwassenen, maar ook een ideale buurt voor gezinnen met kinderen. De rustige omgeving en beperkte verkeersdrukte maken Het Plantsoen een veilige en kindvriendelijke omgeving. In de directe omgeving bevinden zich gerenommeerde scholen, zoals de Lorentzschool, St. Josephschool, Stedelijk Gymnasium en Bonaventura College. Voor sportliefhebbers liggen Hockeyclub Roomburg, Tennisclub Roomburg en korfbalvereniging Sporting Trigon binnen handbereik. Achter Het Plantsoen ligt het Levendaal, waar je een verscheidenheid aan buurtwinkels en een supermarkt vindt. Bovendien zijn de snelwegen naar grote steden gemakkelijk bereikbaar via de nabijgelegen Lammenschansweg en Hoge Rijndijk.

Deel dit bericht