De Prinsenhof

Wonen De Prinsenhof

Ontdek de diverse woonmogelijkheden in de wijk Prinsenhof in Leidschendam, waar zowel hoogbouw als laagbouw beschikbaar is. Deze twee delen van de wijk zijn bijzonder populair onder starters en alleenstaanden, en bieden talloze kansen voor een comfortabel leven.

Uitstekende bereikbaarheid Binnen slechts 5 minuten lopen van de Prinsenhof wijk bevindt je je in sportpark Kastelenring, waar voetbalverenigingen SEV en RKAVV actief zijn. Met een tram- en bushalte op slechts 3 minuten loopafstand, kan je moeiteloos en snel verplaatsen naar het bruisende centrum van Leiden en Den Haag. Als je liever met de auto reist, kan je gebruikmaken van De Heuvelweg en de Noordsingel. Parkeren is gratis en ruim beschikbaar in de wijk.

Prinsenhof hoogbouw, de hoogbouw in Prinsenhof is gebouwd tussen 1965 en 1970. De meeste appartementencomplexen hebben 5 woonlagen en oorspronkelijk 4-kamerappartementen. Veel van deze appartementen zijn aangepast om grotere woonkamers of slaapkamers te creƫren. Alle appartementen zijn voorzien van een lift. Ongeveer 10 tot 15 jaar geleden zijn ze gerenoveerd, waarbij de entrees zijn vergroot, de buitenkant is gemoderniseerd en de woningen zijn uitgerust met dubbele beglazing en centrale verwarming. Deze buurt is vooral in trek bij starters, zowel met als zonder kinderen, en alleenstaanden. De nabijheid van The Mall of the Netherlands en het onlangs gerenoveerde winkelcentrum Prins Frederiklaan, met diverse winkels en supermarkten, dragen bij aan de aantrekkingskracht van de wijk. In het midden van de wijk is tevens een groot park aangelegd, ideaal voor ontspannen wandelingen en recreatie.

Prinsenhof laagbouw Het laagbouwdeel van Prinsenhof bestaat uit eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. De wijk is ontworpen met straten en pleintjes waar ook garageboxen te vinden zijn. Naar het noorden toe ligt het Schakenbos, waar je uitgebreid kunt genieten van wandelingen. Deze wijk is in 1960 gebouwd en telt 450 woningen, waarvan de meeste 3 woonlagen hebben. Er zijn ook 2-laagse woningen met een vliering beschikbaar. Gratis parkeergelegenheid is ruimschoots beschikbaar. Bijna elke bewoner kan direct voor de deur parkeren. Hoewel er in dit deel van de wijk geen winkels zijn, bevindt het winkelcentrum Prins Frederiklaan zich op slechts 2 minuten loopafstand.

Deel dit bericht