Bornholm

Wonen omgeving Bornholm

Bornholm, gelegen in Hoofddorp, is een ideale woonwijk die in de late jaren ’70 werd gebouwd. De naam is afgeleid van de rentenierswoning Bornholm aan de IJweg, vernoemd naar het gelijknamige Deense eiland. Alle straatnamen in deze buurt verwijzen naar Denemarken, met veel namen eindigend op -holm, wat een verwijzing is naar kleine eilanden. Geniet van een rustige en kindvriendelijke omgeving met gemakkelijke toegang tot het centrum van Hoofddorp.

Alles binnen handbereik in Bornholm vind je het buurtcentrum Skagerhof, dat dienstdoet als het eigen winkelcentrum van de wijk. Hier vind je supermarkten en diverse andere winkels.

Gunstig gelegen tussen Amsterdam en Haarlem Bornholm is uitstekend bereikbaar. In het hart van de wijk bevindt zich een halte van de Zuidtangent, waar bus 300 stopt richting Amsterdam Bijlmer-Arena of Haarlem station. Bovendien zijn de belangrijke snelwegen richting Schiphol, Haarlem, Amsterdam en Den Haag gemakkelijk bereikbaar. Parkeergelegenheid is ruimschoots beschikbaar in de buurt.

Omgeven door prachtige natuur is niet alleen de wijk Bornholm zelf groen, maar het ligt ook dicht bij de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse bos. Hier kun je heerlijk wandelen, hardlopen, zwemmen in de zomer of kastanjes zoeken in de herfst. Bovendien zijn er tal van sportmogelijkheden in de buurt, waardoor deze gezellige wijk voorziet in al je behoeften.

Volop ruimte en rust, Bornholm is de perfecte plek om te wonen met kinderen. De buurt biedt voldoende ruimte, rust en speelgelegenheden. Er zijn diverse scholen en kinderopvangfaciliteiten beschikbaar in de wijk, waardoor alles wat je nodig hebt voor een gezinsleven binnen handbereik is.

Deel dit bericht