Bloemenbuurt, Oudenhof – Oegstgeest

Deze wijken zijn de perfecte keuze voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Met uitstekende scholen en talloze sportmogelijkheden op fiets- en loopafstand, voldoet Oegstgeest aan alle wensen van een gezinsleven. Bovendien biedt de gemeente een mix van klassieke en moderne sfeer, met het gezellige historische centrum van Leiden op slechts 15 minuten fietsen.

De Bloemenbuurt in Oegstgeest staat bekend om zijn groene omgeving, het prachtige Irispark en de charmante “Oudenhofmolen” uit 1783. Deze ruim opgezette buurt biedt veel groen en diverse recreatiemogelijkheden bij de Klinkenbergerplas. Op loopafstand bevindt zich het vernieuwde winkelcentrum ‘Lange Voort’, waar je kunt genieten van een fijne winkelervaring.

Met 2.575 inwoners verdeeld over 1.640 huishoudens, is de Bloemenbuurt vooral geliefd bij mensen in de leeftijdscategorie van 65 jaar en ouder, eenpersoonshuishoudens en starters op de woningmarkt.

De wijk Oudenhof in Oegstgeest bestaat uit de Zeeheldenbuurt en de Schildersbuurt. Deze wijk kenmerkt zich door gevarieerde bouwstijlen en het groene Hofbrouckerpark. Net als de Bloemenbuurt ligt Oudenhof vlakbij recreatiegebied Klinkenbergerplas, en het zwembad Poelmeer is ook in de directe omgeving te vinden.

In de wijk Oudenhof wonen 2.405 mensen, verdeeld over 950 huishoudens. Gezinnen met kinderen vormen de grootste groep in deze buurt.

Oegstgeest biedt een ideale ligging met volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, zorgvoorzieningen, scholen en sportaccommodaties in zowel de Bloemenbuurt als Oudenhof. Expats vinden in de Bloemenbuurt een uitstekende locatie met nabijheid van ESA en de Internationale School/Het Rijnlands Lyceum.

Bent u op zoek naar een woning of wilt u uw woning verkopen? Neem dan contact op met RE/MAX De Makelaarsgilde 071-5162370 of makelaarsgilde@remax.nl. Uw lokale makelaar voor omgeving van Oegstgeest. Meer informatie vind u hier.

Deel dit bericht