Verhuis-tips van RE/MAX

Verhuis tips

Verhuizen is een spannende tijd en brengt heel wat regelwerk met zich mee. Alle spullen gaan door je handen, je moet adreswijzigingen doorgeven, abonnementen opzeggen/omzetten en natuurlijk je huidige woning netjes opleveren. In je nieuwe woning is ook nog genoeg te doen. Moet jij je oude huis al uit, maar is je nieuwe woning nog niet klaar? Een opslagruimte huren biedt dan een uitkomst. Benieuwd naar meer tips? Met deze checklist vergeet jij niets tijdens je verhuizing.

Voor de verhuisdag

Vóór de verhuisdag, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Bij aankomst in je nieuwe woning wil je het liefste dat alles meteen klaar is. Daarom is het vooraf handig om een planning te maken.

Hulp regelen

Zorg dat je ruim van te voren vrienden en familie om hulp vraagt. Een extra herinnering een week voor de verhuizing is ook altijd verstandig.

Verhuisdozen aanschaffen

Verhuisdozen zijn extra groot en sterk om jouw spullen veilig van het ene naar het andere huis te verkassen.

Grote opruiming: Bepaal voor je verhuist of alle spullen van zolder écht mee moeten of dat er dingen zijn die weg mogen. Als je op tijd begint met het uitzoeken en inpakken van dozen, scheelt dat veel werk in de laatste week voor de verhuizing. Pak verhuisdozen per kamer in en geef duidelijk aan wat er in iedere doos zit. Dit gaat zeker van pas komen bij het uitpakken in je nieuwe woning.

Verhuisdozen aanschaffen

Een voordeel van verhuisdozen is dat ze allemaal hetzelfde formaat hebben en extra sterk zijn. Dit maakt het inladen in de verhuiswagen makkelijker.

Bij-de-hand-tas inpakken

Tijdens de verhuizing wil je niet moeten zoeken naar belangrijke documenten, sleutels of andere zaken die je bij de hand wilt hebben. Zorg daarom dat je een tas hebt met alle belangrijke spullen en papieren.

Loop twee keer

De laatste maar misschien wel een van de belangrijkste tips is om sommige dingen in twee keer te lopen (misschien zelfs drie). We weten het, die dozen til je gemakkelijk naar boven en die tas met bouten en moeren van de kast neem je ook nog wel even mee. Vergeet niet:

je kunt beter drie keer lopen en je lichaam sparen, dan één keer lopen en helemaal kapot zijn.

Jouw woonwensen bespreken met een RE/MAX makelaar? Wij staan voor je klaar! Neem contact op met een kantoor bij jou in de buurt of mail naar info@remax.nl

Deel dit bericht