Jouw woning verkopen in de zomer

De zomervakantie is op de meeste plekken in Nederland aangebroken en dit weekend laat de zon zichzelf ook (eindelijk) weer zien. Bij RE/MAX krijgen wij regelmatig de vraag: ‘Kan ik mijn huis te koop zetten in de zomervakantie, of is het handiger om te wachten tot september?’. Ons antwoord is: ga voor de zomer! Zelfs in deze bijzondere tijden.

Bezichtigingen

Helaas worden veel vakantieplannen afgelast, maar dit biedt kansen op de woningmarkt. Door de vrije weken hebben mensen meer tijd om een bezichtiging in te plannen en kun jij er een dagje op uit. Daarnaast kun je de tijd nemen om de woning bezichtiging-proof te maken en misschien net nog een likje verf over dat ene wandje te halen.

Schaarste

Sommige mensen denken dat het beter is om een woning pas na de zomervakantie in de verkoop te zetten. Dit betekent dat er minder woningen in de verkoop komen en jouw woning dus meer opvalt tussen het aanbod. Er is al een grote schaarste op de woningmarkt, als verkoper kun je hier in de zomervakantie extra van profiteren.

De natuur doet zijn werk

In de zomer staat de tuin er mooi bij. Alles staat vol in bloei en ziet er dus aantrekkelijker uit. Woon je aan het water? Dan is het zeker een goed idee om een bezichtiging te laten plaatsvinden in de zomer. Zo zien de potentiële kopers meteen het voordeel van wonen aan het water.

Ook voor het maken van woningfoto’s is de zomer een perfecte tijd. Het huis en de tuin stralen en er zijn geen kale bomen en lege tuinen. Oja, die veranda komt zo ook een stuk beter tot zijn recht!

Altijd een contactpunt

Bij RE/MAX staat er, ook tijdens de zomervakantie, altijd iemand voor je klaar. Is jouw makelaar op vakantie? Dan worden er van te voren goede afspraken gemaakt over communicatie en is er altijd een collega-makelaar beschikbaar om jou te woord te staan.

Langer licht

Zomers is het langer licht en kunnen bezichtigingen of een open huis dus ook ’s avonds plaatsvinden. De woning is zowel van binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

Meer tijd voor woningzoekenden

Tijdens de zomervakantie hebben woningzoekenden alle tijd om op huizenjacht te gaan en remax.nl en Funda af te struinen. Bereik de doelgroep die deze periode gebruikt om een woning te zoeken.

Meer mensen thuis

Slechts een klein deel van jouw stad/dorpsgenoten is tegelijkertijd op vakantie en heel veel mensen zijn een groot deel van de vakantie thuis. Helemaal deze zomer blijven veel mensen thuis of in Nederland. De reden om je woning niet in de vakantieperiode te koop te zetten omdat iedereen dan weg zou zijn, gaat hier dus ook niet op.

Een goed gevoel

De laatste maar beste tip is om jouw woning in de verkoop te zetten wanneer jij hier klaar voor bent. Neem de ruimte om hier tijd in te investeren. Ook hebben de marktomstandigheden te maken met de periode van verkoop. Op dit moment is de markt positief in ontwikkeling dus nu is zeker een goed moment om te verkopen!

Wil je vrijblijvend met een makelaar de mogelijkheden bespreken? Dat kan! Neem contact op met een RE/MAX kantoor bij jou in de buurt of mail naar info@remax.nl.

Deel dit bericht