fbpx

Je woning verkopen in het voorjaar

Het voorjaar staat voor de deur. De winter-blues zijn voorbij, het zonnetje laat zich vaker zien en de vogels fluiten. Bij RE/MAX krijgen we vaak de vraag: “Is dit een goede tijd om je woning in de verkoop te zetten?”. Ons antwoord is ja! Het is fijn om een woning te verkopen als de zon schijnt. Zo kunnen potentiele kopers rustig een rondje door de wijk lopen en van de tuin genieten, zonder dat ze door de regen en kou haasten naar de voordeur.

Timing is belangrijk

In deze tijd is er geen slecht moment om je woning te verkopen. Toch brengt het voorjaar voordelen met zich mee. Vanaf maart krijgen mensen voorjaarskriebels. Ze gaan opruimen, schoonmaken, in de tuin werken en komen er vervolgens achter dat ze op zoek zijn naar meer ruimte, een grotere tuin of een andere buurt.

Woningpresentatie

Tijdens woningfotografie, is licht super belangrijk. Een blauwe lucht op de achtergrond en misschien zelfs een zonnetje zorgen voor een fijne lichtinval in huis. Zo komen alle ruimtes lichter en frisser op de foto te staan. Ook een tuin of balkon zal in het voorjaar beter naar voren komen. Als alles in bloei staat, laat je een prachtige woningpresentatie zien.

Aanbod

In het voorjaar zien we dat het aanbod stijgt. Dit betekent als verkopende partij dat je meer concurrentie hebt. Meer aanbod is natuurlijk ook een kans om zelf een droomwoning te vinden.

Ben jij benieuwd wat jouw woning waard is dit voorjaar? Neem dan contact op met een RE/MAX kantoor bij jou in de buurt.

Deel dit bericht