10 Redenen om je woning wél te verkopen in de zomer

10 redenen om je woning wel in de zomer te verkopen

Het is officieel zomer, de zon schijnt en alles staat in bloei. Bij RE/MAX krijgen we vaak de vraag of het wel verstandig is om een huis te koop te zetten tijdens de zomervakantie. Ons antwoord hierop is ja! We leggen je graag de redenen uit:

1. Minder concurrentie in aanbod

Veel mensen denken (onterecht) dat je een woning beter niet in de zomer kunt verkopen. Dit is niet het geval! Zomervakantie betekent dat er een stuk minder concurrentie is onder het woningaanbod. Zo valt jouw huis eerder op tussen het aanbod.

2. Meer tijd voor bezichtigingen

In de zomervakantie heb jij als verkoper alle tijd om jouw woning voor te bereiden op bezichtigingen. Ook hebben potentiële kopers meer tijd om een woning te bezichtigen. Jouw RE/MAX makelaar staat voor je klaar, ook tijdens de vakantie.

3. De natuur doet zijn werk

In de zomer staat de tuin er mooi bij. Alles staat vol in bloei en ziet er dus aantrekkelijker uit. Woon je aan het water? Dan is het zeker een goed idee om een bezichtiging te laten plaatsvinden in de zomer. Zo zien de potentiële kopers meteen het voordeel van wonen aan het water.

4. Altijd een contactpunt

Bij RE/MAX staat er, ook tijdens de zomervakantie, altijd iemand voor je klaar. Is jouw makelaar op vakantie? Dan worden er van te voren goede afspraken gemaakt over communicatie en is er altijd een collega-makelaar beschikbaar om jou te woord te staan.

5. Langer licht

Zomers is het langer licht en kunnen bezichtigingen of een open huis dus ook ’s avonds plaatsvinden. De woning is zowel van binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

6. Meer tijd voor woningzoekenden

Tijdens de zomervakantie hebben woningzoekenden alle tijd om op huizenjacht te gaan en remax.nl en Funda af te struinen. Bereik de doelgroep die deze periode gebruikt om een woning te zoeken.

7. Meer mensen thuis

Slechts een klein deel van jouw stad/dorpsgenoten is tegelijkertijd op vakantie en heel veel mensen zijn een groot deel van de vakantie thuis. Helemaal deze zomer blijven veel mensen thuis of in Nederland. De reden om je woning niet in de vakantieperiode te koop te zetten omdat iedereen dan weg zou zijn, gaat hier dus ook niet op.

8. Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om woningfoto’s te maken. De tuin staat in bloei en door de zon straalt de woning op de foto’s. Mocht je woning langer in de verkoop staan, dan blijft het in de woningpresentatie altijd zomer.

9. Mensen zijn vrolijker in de zomer

Mensen zijn vrolijker in de zomer. Dit heeft een positief effect op zowel de koper als verkoper.

10. Wanneer het jou uitkomt!

De laatste maar beste tip is om jouw woning in de verkoop te zetten wanneer jij hier klaar voor bent. Neem de ruimte om hier tijd in te investeren. Ook hebben de marktomstandigheden te maken met de periode van verkoop. Op dit moment is de markt positief in ontwikkeling dus nu is zeker een goed moment om te verkopen!

Wil je vrijblijvend met een makelaar de mogelijkheden bespreken? Dat kan! Neem contact op met een RE/MAX kantoor bij jou in de buurt of mail naar info@remax.nl.

Deel dit bericht