Basserweg 9 BASSE

Bouwjaar -1906
Wonen 225 m²

Omschrijving

Op een bijzonder vrije locatie in het coulissen-landschap van de Basse, vindt u deze vrijstaande woning.

Deze woonboerderij is vermoedelijk rond het jaar 1900 gebouwd, het precieze bouwjaar is niet bekend. Het ligt op een ruime kavel van 2.206 m² grond.

U bereikt de woning via een landelijk weggetje, waarvoor een recht van overweg is geregeld. De woning ligt ca. 150m van de weg en biedt daarom volop privacy te midden van de landerijen. De koper is samen met de eigenaar van het weggetje verantwoordelijk voor het onderhoud.

Deze woonboerderij bestaat uit een voormalig voorhuis en een achterhuis dat destijds werd gebruikt voor stalling van het vee. De oude gebinten zijn nog op diverse plaatsen zichtbaar in het pand. Op dit moment wordt het hele pand als woonhuis gebruikt.

Basserweg 9 heeft een woonbestemming. De bouwkundige staat van het geheel is matig tot slecht. Het rieten dak aan de oostzijde is in 2019 vernieuwd, maar het rieten dak aan de westzijde is nodig aan vervanging toe. De fundering, vloeren, muren, kozijnen en beglazing zijn allen toe aan onderhoud/vervanging. Badkamers, toilet en keukens zullen eveneens vervangen dienen te worden. Of is slopen en nieuw bouwen een betere optie? Wij laten het aan de koper over.

Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 13,5 x 13 m. en het voorhuis heeft een afmeting van ca 8 x 6,5m.
Bij de woonboerderij hoort een stenen bijgebouw en een schuurtje. Rondom de woning ligt een grote tuin, die uitzicht geeft over de landerijen.

Al met al een prachtig gelegen woonboerderij met bijgebouwen. Ideaal voor iemand die zijn eigen plannen wil realiseren.

Lees de volledige omschrijving

Makelaar voor dit object

Kenmerken

Overdracht

Status
aangekocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
225 m²
Inhoud
800 m³

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Steenwijkerland
Sectie
SW
Perceel
2.206
Oppervlakte
397 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Media