Bovenwoning - Te Koop - LEIDEN


Janvossensteeg 50 A - 2312 WC LEIDEN
ID: 80691014-632
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Woonoppervlakte (m²)
96
Bouwjaar:
1918

Aantal Woonlagen
3
Aantal Toiletten
2
Inhoud (m³):
339,00
Nederlands
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Midden in het centrum gelegen, nette 3-kamer bovenwoning met twee heerlijke dakterrassen.

Het pand is gelegen in een zijstraat van de Oude Vest (gracht) in het hart van de historische binnenstad van Leiden nabij de Haarlemmerstraat (winkelstraat), restaurants, het Van Der Werfpark (stadspark), NS centraal station, buurtwinkels, Nieuwe Rijn (Markt), openbaar vervoer en op enkele minuten rijafstand van zowel de A4 als de A44

Op steenworpafstand van deze woning vindt u tal van prachtige monumentale bouwwerken zoals: de Burcht, de lichtfabriek, Stadhuis, Marekerk, Hooglandse kerk, Schouwburg en molen “de Valk”.

Indeling

Begane grond:
Eigen voordeur naar de hal met meterkast en trap naar de eerste etage.

1ste verdieping:
Lichte, L-vormige woonkamer aan de voorzijde met houtenvloer en glad gestuukte wanden. De moderne keuken, (bouwjaar 2011) met inbouwapparatuur, bevindt zich aan de achterzijde van de woning in de uitbouw. Tevens bevindt zich hier het toilet met fontein. Het dakterras is zowel via de woonkamer als via de slaap /studeerkamer door middel van openslaande deuren te bereiken. De grote raampartijen, haard en de open trap naar de tweede etage geven de woonkamer extra sfeer.

2de verdieping:
De tweede etage is door de halfopen badkamer ruimtelijk en licht en heeft een loftachtige uitstraling. Het dakterras met openslaande deuren maken deze etage helemaal af.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 96m2
- Ruim 34m2 buitenruimte
- Beschermd stadsgezicht
- Gelegen op eigen grond 
- CV ketel uit 2011
- Active VvE, maandelijkse bijdrage ca 90 euro per maand
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Asbestclausule van toepassing (deze clausule hanteren wij standaard bij woningen gebouwd voor 1995)

Oplevering: Direct beschikbaar

In de omgeving:
- Alle gemakken bevinden zich op loopafstand aangezien de Janvossensteeg gelegen is nabij de gezellige Haarlemmerstraat en Breestraat. 
- Parkeren kan op de speciaal voor vergunninghouders ingerichte parkeerplaatsen voor de deur. De kosten voor de parkeervergunning bedragen slechts € 41,- per kwartaal.
- Op steenworp afstand van deze woning vindt u tal van bijzondere & historische bezienswaardigheden waaronder de oude haven met de Zijlpoort, de Burcht (oudste bouwwerk van Leiden), het Stadhuis, de Pieterskerk, de Hortus Botanicus (botanische tuin), de Universiteit en de Hooglandse kerk. Daarnaast zijn er vele restaurants, uitgaansgelegenheden en musea op loopafstand van het pand gelegen. 

Historie stadswijk Maredorp:
De stadswijk Maredorp was ooit een stukje Hollands weidelandschap, dat door rechte slootjes werd doorsneden. Van 1348 tot 1351 trad hier een schout 'Jan de Vos' op, die recht sprak op de 'Roode Steen', gelegen op de kruising van de huidige Haarlemmerstraat en de Donkersteeg. Naar deze schout is de Janvossensteeg genoemd. Het gebied werd in 1355 toegevoegd aan de oude stad door de aanleg van de Oude Vest. Dat gebeurde vooral om veiligheidsredenen. De Vestwal lag op de plaats waar nu de percelen van de huizen van de Oude Vest liggen. 

Pas in de 15e eeuw kwam het gebied goed tot ontwikkeling. Bij de Vollersgracht, toen nog ‘Donkere Gracht’, kwamen twee kloosters: Schagen of St. Catharina en Abcoude of Sint Maria. Het klooster Schagen was gesitueerd op het huidige Runderplein. Het terrein van het Klooster Abcoude lag aan het andere einde van de van de Vollersgracht en werd begrensd door de binnenvestsloot. Beide waren tertiarissenkloosters. 

De kloosters werden na het Leids Ontzet (1574) door het stadsbestuur in eigendom verworven en gesloopt. Het kloosterterrein van Schagen werd in 1578 in gebruik genomen als Beestenmarkt. De grond van Abcoude werd in 1579 tot raamland bestemd. Er heerste grote woningnood en veel vrijgekomen terreinen van kloosters werden bebouwd met woningen, het huizenblok Janvossensteeg 46-50 zou op voormalig kloosterterrein staan.

Kenmerken:

Dakterras
Ondanks de zorg die door de RE/MAX makelaars aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kan RE/MAX niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten, omissies en/of onvolkomenheden in de gegevens.
Bemiddelende Makelaar
Vincent de Vos - RE/MAX Makelaarsgilde (Leiden)
Vincent de Vos

Vincent de Vos

RE/MAX Makelaarsgilde (Leiden)


Toon...
Toon...
Toon...

VERSTUUR BERICHT

 
Vincent de Vos

RE/MAX Makelaarsgilde (Leiden)

Levendaal 73 - 75
2311 JE LEIDEN

Favorieten


Laatst bekeken


)